A pozor. Od tohoto veřejně známého Čecha byste takový názor na migranty nečekali

23.08.2017 8:26

Cestovatel Dan Přibáň je dalším, kdo poněkud korigoval své postoje k migrační krizi. Varoval zejména před přijímáním imigrantů z Afriky, o kterých hovoří jako o magorech, majících zcela zcestnou představu o tom, co život v Evropě obnáší.

A pozor. Od tohoto veřejně známého Čecha byste takový názor na migranty nečekali
Foto: victorikoli.blogspot.cz
Popisek: Imigranti

Přibáň se rozpovídal v rozhovoru s Pavlem Štruncem na Info.cz.  Nejprve vysvětloval, proč podepsal petici, abychom v ČR přijali tisíc pět set dětí. Popsal zkušenost, jak poznal v Namibii člověka, který studoval v Československu, byl zformován evropskou kulturou, a jeho jedinou odlišností od Evropanů byla jeho černá kůže. Lidé, kteří zde žijí od malička, podle něj jsou formováni evropskou civilizací, a není s nimi problém.

Při té příležitosti uvedl na pravou míru tvrzení, že Česko má ve světě pověst potížistů, kteří nechtějí pomáhat. Podle něj máme tuto pověst jenom v Evropě, respektive v EU. V ostatních částech světa podle něj lidé znají Česko nebo Československo jako zemi, která vždy pomáhala.

Pak připustil, že některé průzkumy ukazují, že Češi jsou rasisté, ale na druhou stranu je to kolikrát dáno i metodikou průzkumu. Popsal nedávný mezinárodní průzkum, ze kterého vyšli Češi jako rasisté, ačkoliv to podle něj bylo způsobeno spíše nedorozuměním vyplývajícím z formulace otázky. Navíc si myslí, že názory „vítačů“ a odpůrců imigrace jsou si ve skutečnosti mnohem bližší, než by to mohlo vypadat z vypjatých debat na internetu. „Češi nejsou takoví magoři, jak to vypadá,“ ujišťoval.

Problém je podle něj v tom, že jsou příliš vidět extrémní polohy. „Třeba Martin Konvička, kterej vyjede na Staromák a začne tam střílet a říká, že tím bojuje proti imigraci,“ uvedl jako příklad zcela bláznivého názoru.

Podle něj skoro nikdo není fanatický „vítač“. „Když jsem byl na srbsko- chorvatské hranici, tak i ti dobrovolníci tam si uvědomovali, že to bude velkej problém, a že je to špatný,“ prozradil. I tito lidé podle něj viděli, že s tímto průvodem mohl do Evropy přijít naprosto kdokoliv.

Anketa

Myslíte, že Miroslav Kalousek jednou bude premiérem, jak on sám předpovídá?

3%
97%
hlasovalo: 4518 lidí

Přibáň si myslí, že kdyby do české vesnice, i když je verbálně proti imigrantům, přišla syrská rodina, tak v reálném životě by na ně čeští domorodci nakonec byli hodní.

Je to podle něj spíše o tom, jak se ti příchozí budou chovat. A tím se Přibáň dostal k ekonomickým migrantům z afrických zemí. Tito lidé jsou podle něj totálně naivní, a Evropu si představují jako jakýsi Disneyland. „Nechápu, proč bychom tyto lidi měli přijímat,“ říká cestovatel. Tito lidé podle něj nikdy nebudou schopni převzít evropský životní styl, budou zde nešťastní a tím bude zaděláno na množství konfliktů.

Podle něj bychom ze zemí, kde není válka, neměli přijímat lidi, pro které nebude využití. A to je případ drtivé většiny imigrantů z Afriky.

Přibáň prý velmi kritizuje některé aktivní imigrační neziskovky, zejména Lékaře bez hranic. Nelze prý zpochybnit, že vytáhnou topící se migranty z moře, to je princip evropské civilizace, která pomůže i blbcovi, který se vlastní vinou vymlátí na motorce. Nechápe ale, proč je pak vozí do Evropy, místo aby je vysadili zpátky v Libyi.

CELÝ ROZHOVOR ZDE

Jak prý zjistil, problém je v tom, že žádná z afrických zemí nechce imigranty přijímat zpátky, takže je tam není kde vysadit. Řešením by proto podle něj byla dohoda s Libyí, odkud většina lodí vyplouvá.

Nelze se podle něj zlobit ani na samotné imigranty, kteří mají o Evropě zcela naivní představy. „Já to přirovnávám k tomu, když Češi v devadesátých letech narvali Viktoru Koženému miliardy na úplně nesmyslné projekty, kterým by dneska nikdo nevěřil. Byli jsme tehdy úplně stejně naivní, jako oni,“ vysvětluje.

„Taháme z moře magory, kteří věří blbostem,“ shrnul cestovatel. Jako příklad uvedl historku, kdy si africký imigrant řekl o jeho boty s vysvětlením „ty jich máš v Evropě dost“.

Dan Přibáň se v minulosti často vyjadřoval velmi ostře spíše k české společnosti a jejímu odporu k imigrantům. Ve studiu DVTV uvedl, že má větší strach z Čechů, než z uprchlíků. Část našeho národa má podle něj úplně stejně vymytý mozek, jako fanatičtí muslimové.

 

 

Vrcholem ale bylo jeho vystoupení proti známému Lidickému projevu prezidenta Zemana, ve kterém hlava státu uvedla, že teroristické útoky v Evropě jsou způsobeny také naší zbabělostí, vydávanou za multikulturní toleranci.

„Pošetilý stařec, má zvrácený mozek. Už není prezidentem národa,“ vzkázal mu v reakci Přibáň.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…