A příště přijede na vozíku. Bulvár znovu nedává pokoj trpícímu Stanislavu Grossovi

17.09.2014 10:34

Bulvární deník Blesk i nadále bedlivě sleduje zdravotní stav někdejšího premiéra Stanislava Grosse. V pondělí noviny informovaly o tom, že Gross trpí závažným nervovým onemocněním, jež mu údajně téměř nedovolí vycházet z domu. O dva dny později servírují svým čtenářům fotografie, které mají jejich diagnózu potvrdit. Expremiérova manželka Šárka včera v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz podlomené zdraví svého chotě přiznala, potíže s chůzí ale vyloučila.

A příště přijede na vozíku. Bulvár znovu nedává pokoj trpícímu Stanislavu Grossovi
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Ex-premiér Stanislav Gross

Zdravotní stav Stanislava Grosse se podle deníku Blesk začal zhoršovat na počátku roku. Tehdy celou republiku obletěly fotografie značně pohublého expremiéra, který sotva hýbal pravou rukou. Šárka Grossová v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz situaci nepovažovala za nijak dramatickou a hovořila o problémech s páteří, jejichž příčinu by měla odhalit vyšetření a následně případně odstranit operace. „Věřím ale, že bude brzy v pořádku,“ byla přesvědčena.

Deník Blesk v pondělí publikoval další informace o zdravotním stavu bývalého sociálnědemokratického premiéra, z nichž vyplývá, že se zdravím Stanislava Grosse to jde zprudka dolů. Příčinou jeho problémů je prý onemocnění mozku, způsobující odumírání nervových buněk a ochabnutí svalů, neboli amyotrofická laterální skleróza. Její průběh už podle Blesku došel tak daleko, že expremiér takřka nemůže chodit a většinu času proto tráví ve svém domě. O pravdivosti závěru bulvárního deníku údajně svědčí i to, že manželka Grosse dorazila na premiéru muzikálu Fantom opery pouze se svými dcerami.  

Pro ParlamentníListy.cz ale Grossová později uvedla, že bulvární deník si nepřítomnost jejího manžela interpretoval po svém. „No, je pravda, že s námi na představení nebyl. Ale bylo to spíše z toho důvodu, aby se vyhnul novinářům a jejich stálým otázkám. Na Fantoma opery se ale ještě jednou chystáme celá rodina,“ uvedla Šárka Grossová. Tvrzení o tom, že její manžel už prakticky nechodí, označila za nesmysl. O víkendu prý byl s rodinou dokonce v lese na houbách.

Pro deník Blesk tímto příběh o podlomeném zdraví Stanislava Grosse neskončil a jal se ho dále dokumentovat. Dnes na svých stránkách otiskl fotografie, které mají dokázat, že bývalý politik potřebuje při chůzi oporu. Na ambulantní léčbu do specializované kliniky poblíž Václavského náměstí ho totiž doprovázel podsaditý řidič, který Grossovi údajně dělal oporu při chůzi do schodů. „Řidič se na chodníku mění v chůvu, která tělo svého svěřence jistí a do schodů mu musí vehementně pomáhat – co stupeň, to bolestivé překonání malého vesmíru. Už ne jedna, ale obě Grossovy ruce visí podél boků,“ popisuje Blesk. Příště už prý bude muset expremiér přijet na vozíku.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…