A sakra: Kalousek a Klaus ml. se shodli. Jde o peníze

25.11.2020 10:46

O Vánocích se mluvívá jako o čase zázraků. Zdá se však, že k zázrakům může docházet i v čase předvánočním. Naznačuje to jindy neviděná shoda mezi Miroslavem Kalouskem (TOP 09) a šéfem Trikolóry Václavem Klausem mladším. Oba se pustili do Pirátů.

A sakra: Kalousek a Klaus ml. se shodli. Jde o peníze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda Pirátů Mikuláš Ferjenčík, lídr pardubického kraje

V rámci daňového balíčku, který poslanci schválili v závěru minulého týdne uprostřed noci a který dělá starosti tolika politikům na levici i na pravici, prosadili Piráti zrušení daňové úlevy pro „superboháče“. Tak to alespoň nazval server Novinky.cz.

Anketa

Zažili jste v posledních dnech potíže s nakupováním?

15%
85%
hlasovalo: 8032 lidí

Jde o výjimku pro bohaté investory, kteří se rozhodnou ekonomicky vstoupit i do Česka. Pirátský poslanec Mikuláš Ferjenčík označuje tento krok za krok ke spravedlnosti v oblasti daní. Odmítá, že by šlo o klasický levicový počin zákonodárců, kteří by snad chtěli přerozdělovat bohatství, které vytvořil někdo jiný.

Snažíme se o spravedlivé daně a to, jak nás kdo onálepkuje, je celkem jedno. V daňovém balíčku jsme prosadili také zvýšení slevy na poplatníka ve výši 10 tisíc korun, kterým všichni plátci daní vydělají. Takže si nemyslím, že pokud se k tomu připojí odstranění jedné daňové výjimky pro ty supernejbohatší, tak je to něco levicového,“ poznamenal Ferjenčík.

Mikuláš Ferjenčík

  • Piráti
  • Právě jsem se vrátil z Parlamentu.

A exministr financí Kalousek se neudržel.

„To není daňová výjimka pro "superboháče”, to je výjimka pro investory obvyklá ve vyspělých zemích. Vyspělé jsou proto, že podporují investiční aktivitu. Do těch zemí holt investoři odejdou. Nám zůstanou adresáti dávek, na které si budeme půjčovat,“ zlobil se na sociální síti Facebook Kalousek.

Piráti pod palbou

Václav Klaus mladší konstatoval, že tento krok přesně ukazuje, jak hanebně se Piráti staví k soukromému vlastnictví.

„Ono se zdá, že se vás to netýká (návrh se týká pár nejbohatších lidí), ale ukazuje to vztah Pirátů k vlastnictví a jakým směrem by mířila jejich politika, pokud by se dostali k moci. Kromě tohoto návrhu totiž ještě navrhoval zvýšení daně z komerčních nemovitostí (díkybohu neprošel) a to už by se týkalo i toho krámku na rohu, kam rádi chodíte. Že je drobný maloobchod kvůli vládním opatřením ve stavu klinické smrti Pirátům nevadí, protože 'majetek je v ČR zdaňován málo‘. 80 % lidí u nás bydlí ve vlastní nemovitosti, kde kdo má k tomu chatu po prarodičích, ti šťastnější z nás třeba i pořídili byt pro děti... Na vás všechny se Piráti chystají a budou vás chtít danit. Trikolóra hájí váš majetek,“ zdůraznil Václav Klaus mladší.

Piráti pod palbou

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…