A sakra. Místní buňka ČSSD udělala koalici s DSSS, Sobotka ji slibuje zrušit

06.11.2014 14:10

Duchcov v severních Čechách v okrese Teplice sestavil koalici. ČSSD se zde spojila s Dělnickou stranou sociální spravedlnosti Tomáše Vandase. Podle informací ParlamentníchListů.cz se však premiér a šéf sociálních demokratů Bohuslav Sobotka od tohoto spojení distancuje. Server iDnes.cz uvádí, že předseda ČSSD chce místní organizaci zrušit.

A sakra. Místní buňka ČSSD udělala koalici s DSSS, Sobotka ji slibuje zrušit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Duchcov v severních Čechách v okrese Teplice sestavil koalici. ČSSD se zde spojila s Dělnickou stranou sociální spravedlnosti Tomáše Vandase. Podle informací ParlamentníchListů.cz se však premiér a šéf sociálních demokratů Bohuslav Sobotka od spojení se stranou, často označovanou za radikální až extremistickou, distancuje.

„Dělnickou stranu sociální spravedlnosti považuji za naprosto nedůvěryhodného koaličního partnera. Zpráva o spolupráci ČSSD a DSSS v Duchcově mne velmi znepokojila. Již v pátek se tím budeme na politickém grémiu ČSSD intenzivně zabývat a místní organizace Duchcov bude zrušena,“ cituje iDnes.cz předsedu strany Bohuslava Sobotku.

Duchcov na Teplicku se stal jediným místem v Ústeckém kraji, kde se Dělnická strana sociální spravedlnosti do zastupitelstva dostala. V zastupitelstvu, které má 21 lidí, usednou tři členové koalice DSSS a hnutí Za bezpečný Duchcov. ČSSD v Duchcově volby vyhrála. Získala pět mandátů.

reklama

autor: dkr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …