A spadla klec: Češka si vymýšlela zprávy o uprchlících, zakročila policie

21.07.2015 12:52

Sedmačtyřicetileté ženě z Dačicka hrozí stíhání kvůli šíření poplašné zprávy o migrantech a trest odnětí svobody až na dva roky. Na Facebooku zveřejnila koncem minulého týdne smyšlenou zprávu o tom, že v obci Lidéřovice na Jindřichohradecku nedaleko rakouských hranic skupina arabských uprchlíků zemědělci podřezala hospodářská zvířata a policie následně v místě zadržela 90 migrantů. ČTK to dnes řekla mluvčí krajské policie Hana Millerová.

A spadla klec: Češka si vymýšlela zprávy o uprchlících, zakročila policie
Foto: wikimedia.org/Daniel Baránek
Popisek: Dačice

"Žena 16. července vpodvečer zveřejnila na svém účtu sociální sítě Facebook zprávu o tom, že v obci Lidéřovice skupina arabských uprchlíků drobnému zemědělci bezdůvodně podřezala veškerá hospodářská zvířata. Dle tvrzení ženy přežil pouze kůň, který byl bezpečně zavřený," uvedla mluvčí. Žena na internetu navíc uvedla, že po policejní akci s termovizemi bylo deset lidí pochytáno a dalších asi 80 bylo dopadeno v okolí Starého Města pod Landštejnem, kde údajně zabrali obydlený dům.

Případ řeší dačičtí policisté v režimu zkráceného přípravného řízení, ženě zatím nebylo sděleno podezření. Podle Millerové není žena zbavená svéprávnosti ani způsobilosti k právním úkonům, její duševní stav kvůli činu zatím nikdo nezkoumal. Motivy a pohnutky, které ji k činu vedly, nejsou zatím zřejmé. "Je třeba, aby občané podobné zprávy nešířili a nebavili se jimi v době, kdy EU řeší problém přerozdělení desetitisíců žadatelů o azyl, kteří se nyní nacházejí v Itálii a v Řecku, to zneklidňuje obyvatelstvo," poznamenala mluvčí.


 

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…