A takhle to prý doopravdy bylo s tiskovkou Hradu, kterou odmítla vysílat ČT

11.03.2015 14:35

Česká televize porušila tradici živých vysílání tiskových konferencí prezidentova mluvčího s odůvodněním, že šlo jen o souhrn aktivit z minulého týdne, o nichž už informovala. Podle zdroje z okolí ředitele zpravodajství ČT ale panovaly obavy z dalších vyjádření o rušení koncesionářských poplatků. Jiří Ovčáček považuje za mimořádný skandál, že na hradním nádvoří měla Česká televize připravený přenosový vůz, ale nevysílala.

A takhle to prý doopravdy bylo s tiskovkou Hradu, kterou odmítla vysílat ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček

Zdroj z prostředí špiček redakce zpravodajství České televize pro ParlamentníListy.cz uvedl, že skutečným důvodem neodvysílání pravidelné tiskové konference prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka v živém přenosu byly obavy z dalších vyjádření ohledně koncesionářských poplatků a veřejnoprávní televize chtěla mít čas na to, aby si připravila co nejvhodnější reakci.

Páteční výrok prezidenta Miloše Zemana, jenž během návštěvy Plzeňského kraje podpořil jejich zrušení, vyvolal během víkendu v médiích a na sociálních sítích velkou odezvu, a tak na Kavčích horách panovaly obavy z toho, že by tažení proti koncesionářským poplatkům mohlo být dalšími slovy ještě přiživeno. Česká televize přitom až dosud vysílala pravidelné tiskové konference prezidentova mluvčího v živém vysílání. Toto úterý tak ale neučinila.

Přenosový vůz měla Česká televize jako vždy připravený, jen nevysílala

Mluvčí ČT Alžběta Plívová to vysvětlila tím, že obsahem vystoupení byl jen souhrn prezidentských aktivit minulého týdne, o nichž prý Česká televize informovala, a tak v danou chvíli upřednostnila pro ni důležitější téma – projednávání energetického zákona v Poslanecké sněmovně. Hrad kvůli postupu veřejnoprávní televize zvažuje stížnost Radě pro rozhlasové a televizní vysílání.

K informaci z okolí vedení zpravodajství České televize zopakoval prezidentův mluvčí, že šlo o dětinskou pomstu za kritická slova hlavy státu. „Důkazem ostatně budiž nevěrohodné a podivné výmluvy mluvčí ČT. Zajímavým poznatkem přitom je, že včera byl u příležitosti tiskové konference na hradním nádvoří jako vždy připraven satelitní přenosový vůz České televize. Pokud by tomu tak skutečně bylo, šlo by o mimořádný skandál,“ konstatuje pro ParlamentníListy.cz Jiří Ovčáček.


 


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…