A taky marťani a skřítci. Bělobrádek si povídal o imigrantech

14.09.2015 12:48

Místopředseda vlády a předseda lidovců Pavel Bělobrádek odpovídal na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz na dotazy čtenářů. Týkají se především uprchlíků.

A taky marťani a skřítci. Bělobrádek si povídal o imigrantech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek

Jedna ze čtenářek se předsedy lidovců zeptala, co říká na to, že Německo přistoupilo na kontroly na hranicích s Rakouskem. Navíc když se to okolní státy dozvěděly až z médií. „Myslíte si, že Německo budou následovat i další země? Měli bychom se zapojit i my?“ zeptala se. 

„Dalo se to čekat. Pravdou je, že to od SRN nebylo vhodné, již se omluvila. Vyloučit se to nedá, pravidla Schengenu to umožňují,“ řekl Bělobrádek.

Otázka i s odpovědí ZDE.

„Prosím vás, proč se nezeptáte v Bruselu, proč USA verbují pomocí web stránek imigranty do Evropy?“ zeptal se další čtenář s tím, že by jej zajímalo, proč USA uprchlíkům cestu do Evropy platí. „Jasně, a taky marťani a skřítci,“ zareagoval Bělobrádek.

Otázka i s odpovědí ZDE.

Další dotaz směřoval k vyhlášení stop stavu. „Stačí přece vyhlásit, že ten, kdo po určitém datu nelegálně překročí Schengen, nedostane azyl,“ zeptal se čtenář. „V podstatě jsou zde všichni ilegálně. Nejdříve musíme zastavit vlnu, která k hranicím přichází, protože hranice sama je nezastaví. Dokonce je v jednání i změna mezinárodních smluv, které s takovou masou lidí prostě nepočítají,“ odpověděl Bělobrádek.

Otázka i s odpovědí ZDE.

A jeden ze čtenářů se zeptal i na to, zda jsme ještě suverénní stát a naše vláda má nějaké pravomoce. "My jsme Brusel. My jsme EU," odvětil Bělobrádek.

Otázka i s odpovědí ZDE.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…