A teď Biden a Clintonovi. Just volím Trumpa! Nečekaně z USA

05.04.2023 7:47 | Analýza

Bývalý americký prezident Donald Trump v úterý stanul před soudem v New Yorku, kde si vyslechl obvinění, v němž se uvádí, že se měl dopustit až 34 trestních činů v podobě falšování podnikatelských záznamů. Trump tato obvinění, za něž mu hrozí maximálně až 136 let odnětí svobody, odmítl. „Co teď zabrání nějakému republikánskému nebo konzervativnímu prokurátorovi, aby si řekl: Tak teď půjdu po Joeu Bidenovi, Pelosiové nebo Clintonové,“ zaznívá v USA, že proces s Trumpem může mít mnohem hlubší důsledky. Novináři si také všímají dosti nečekaného efektu – mnozí lidé nyní obrátili a rozhodli se Trumpa naschvál volit.

A teď Biden a Clintonovi. Just volím Trumpa! Nečekaně z USA
Foto: Repro Youtube
Popisek: Trump se brání po propuštění od soudu

Trumpovo obvinění se vztahuje k událostem, jež se měly odehrát již před sedmi lety, kdy měl podle obžaloby bývalý americký prezident platit za mlčení pornoherečce Stormy Daniels a modelce Karen McDougalové, aby se neprovalilo, že – jak obě ženy tvrdí – měly s Trumpem v minulosti nemanželský poměr. Jednat se mělo celkem až o 280 tisíc dolarů (přibližně 6 milionů Kč).

Velká porota na Manhattanu v minulém týdnu shledala, že prokuratura má pro případ dostatek důkazů a Trump se tak stal minulý týden vůbec prvním exprezidentem Spojených států obviněným v trestní kauze.

Dle obžaloby měl Trump v rámci kauzy zfalšovat až čtyřiatřicetkrát podnikatelské záznamy – což je v Americe běžně klasifikováno jako přestupek, vše však může přejít do roviny trestného činu, když se podaří prokázat, že jeho účelem bylo zakrytí jiného zločinu.

Manhattanský okresní prokurátor Alvin Bragg přestupek falšování obchodních záznamů zpřísnil na trestné činy, za které hrozí maximálně až čtyři roky vězení za každý, tvrzením, že Trump tyto záznamy falšoval, aby zakryl porušení pravidel financování volební kampaně, jelikož k události mělo dojít těsně před prezidentskými volbami v roce 2016, které Trump vyhrál. Vzhledem k 34 bodům obžaloby bývalému prezidentovi hrozí maximální trest až 136 let odnětí svobody.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Green Deal

Dobrý den, obracím se na vás jako na zastánce tohoto paktu nebo co to je. Můžete mi říci, kde třeba většina z nás má brát peníze na auta bez spalovacích motorů? Neměla by tedy minimálně EU lidem na nová auta nějak přispět? Myslíte si, že si je lidé u nás, kteří vydělávají kolem 20 tisíc měsíčně moho...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Trumpa pokládám za politicky nedůvěryhodného, protože za ním na fotce nevisí vlajka Ukrajiny,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 05.04.2023 8:45:18
za Fialou by visela, za Pekarovou a Vystrčilem taky. Na co dvě americké vlajky za kecpultem, že. Stačí jedna nebo taky žádná, jako na Národním muzeu u nás. Ba ani odznáček, či stužku v UA barvách na klopě nemá při projevu k AMERICKÝM!!! obyvatelům. Přitom USA jsou největší donátor vojny na UA. Je jednoznačně zpátečník (America first ! ) a měl by být pomluven, dehonestován, odsouzen a zničen. K tomu nám dopomáhej Soros!

|  10 |  0

Další články z rubriky

Neziskovky, ekonomický vítěz Zeleného údělu. Právník dodal podrobnosti

21:36 Neziskovky, ekonomický vítěz Zeleného údělu. Právník dodal podrobnosti

„Příkazy, zákazy, zátěž…,“ shrnuje důsledky Green Dealu právník specializující se na právo Evropské …