A teď je na řadě Andrej Babiš. Ať si dává pozor, překvapil David Rath

09.04.2015 7:08

Poté, co soud vynesl verdikt nad manželi Kottovými ve výši sedmi a půl let odnětí svobody, řekl prý bývalý hejtman Středočeského kraje David Rath, že již čeká něco podobného, ale rozhodně se prý necítí být jediným, na koho má policie spadeno, v jejím hledáčku se prý může podle něj brzy ocitnout i ministr financí Andrej Babiš. Píše Blesk.

A teď je na řadě Andrej Babiš. Ať si dává pozor, překvapil David Rath
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Podle Blesku může po odsouzení Kottových Rath očekávat trest ve výši dvanácti let odnětí svobody. Blesk nebere Rathova slova o možném zaměření policie na Babiše na lehkou váhu, jelikož prý ještě z vazby tehdy upozornil Janu Nagyovou, že policie má na ni a jejího současného manžela Petra Nečase spadeno. Jak se později ukázalo, byla to pravda, píše Blesk.

Rath prý řekl, že další osobou, která se může ocitnout v hledáčku policie, může být i současný ministr financí Andrej Babiš. „Myslím, že bude v centru pozornosti některých vlivových a mocenských složek naší země. Ač si myslí, že je neotřesitelný a všemocný, možná se bude divit,“ řekl podle Blesku David Rath.

Dle Blesku je podle Ratha pro Babiše důležité, jak si poradí a jak bude vycházet s lidmi, kteří prý mají moc ho zlikvidovat.

Andrej Babiš Rathovy předtuchy prý nevylučuje, protože údajně vadí lidem, kteří jsou posledních dvacet let u moci, a jeho hnutí ANO se to snaží změnit. „Zásadní rozdíl mezi ním a mojí osobou je, že nekradu, protože mám dost peněz, a mě nikdo uplatit nemůže,“ hájil se Babiš podle Blesku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…