A teď na Ukrajině bude zle. Fašisté plánují převzetí moci, napsal analytik Haas. A předložil dokumenty

05.08.2014 15:14

Ukrajinské strany Svoboda a Pravý sektor jsou podle některých komentátorů malé a s minimálním vlivem, což prý ukážou regulérní volby. Jenže podle analytika Tomáše Haase se ultranacionalisté nechystají na žádné volby, ale na převzetí moci jakýmkoliv způsobem.

A teď na Ukrajině bude zle. Fašisté plánují převzetí moci, napsal analytik Haas. A předložil dokumenty
Foto: MK
Popisek: Tomáš Haas

Anketa

Který politik se nejvíc zasloužil o dobré věci v České republice?

hlasovalo: 108142 lidí

„Často se setkávám s názorem, že Svoboda a Pravý sektor jsou malé strany, jejichž vliv přeháním. A po volbách, kde jim předvídají příznivci kyjevské vlády zisk tak maximálně dvou procent, prý z ukrajinské politické scény zmizí,“ píše na svém profilu na Facebooku Tomáš Haas, podle něhož na Ukrajině udeřila hodina „H".

„Já naopak tvrdím, že od samého počátku se nepřipravují na nějaké volby, připravují se na převzetí moci jakýmkoliv způsobem. A že ultranacionalisté politikou vykonávanou pod jejich vlivem rozpoutají občanskou válku a chaos. Občanskou válku již rozpoutali. Chaos nastolili. Prozatimní vládu, kterou nastolili po Majdanu, svrhli a podařilo se jim z ‚prozatimní vlády‘ udělat ‚prozatimní prozatimní vládu‘. Také nikým nevolenou, ale o to víc prozatimní. Dvakrát tolik, jako ta předešlá,“ varuje bývalý poradce Václava Klause či Mirka Topolánka.

Nesouhlasíte s Tomášem Haasem, pokud jde o Rusko a Ukrajinu? Přečtěte si původní materiály ParlamentníchListů.cz přinášející názory Vladimíra Hučína, Jana Vidíma, Jaroslava Lobkowicze, Gabriely Peckové, Daniela Kroupy, Tomáše Zdechovského, Cyrila Svobody, Františka Bublana, Jiřiny Šiklové, Karla Hvížďaly, Jiřího Pehe, Marty Kubišové, Petry Procházkové, Martina Bursíka, šéfky hnutí Femen, Zdeny Mašínové či Džamily Stehlíkové.

Upozorňuje při tom na několik prohlášení Pravého sektoru, která však v posledních dnech média opomíjí – jedno se týká událostí v Oděse. „Vláda prý zasáhla nepřiměřenou silou a je potřeba okamžitě zahájit hluboké lustrace v ministerstvu vnitra, bezpečnostních složkách a odvolat ministra v demisi. Ten by měl okamžitě rezignovat. Bezpečnostní složky jsou podle Pravého sektoru (a ten by měl vědět, protože je od začátku kontroloval) plné vnitřních nepřátel, ruských agentů a zrádců. Je nutná čistka a samozřemě jediný, kdo jí může uskutečnit, jsou strany Svoboda a Pravý sektor,“ píše Haas.

V dalším prohlášení ale Pravý sektor už nevolá po pouhé reformě či čistce, vyzývá ke svržení vlády a změně politického systému. „Proto Pravý sektor vyzývá všechny, kdo mají obavy o osud našeho národa, ke společnému boji za spravedlivý revoluční řád. Na Majdanu jsme dokázali, že tam, kde jsme jednotní, jsme silní,“ cituje prohlášení z 30. července.

Navíc Pravý sektor zakládá další ozbrojenou složku, a to DUK – Ukrajinský dobrovolnický sbor. „Jejich hlavním úkolem je svrhnout zkorumpovanou zrádcovskou vládu, poslat do kriminálu zrádcovské úředníky, policisty a vojáky a nastolit nový, revoluční řád, který Ukrajincům přinese jednoduchá a čistá řešení jejich problémů. A udělá to tak, jako na Majdanu - silou. A jsou si tak jisti, že se neváhají pod svá prohlášení podepsat. A ať hledám jak chci, nenalezl jsem na stránkách Pravého sektoru jediný článek, jediný paragraf, jedinou větu, naznačující, že by se strana připravovala na volby,“ dodává Haas.

Celý text Tomáše Haase:

Tak se zdá, že na Ukrajině udeřila hodina "H".

Potom, co se strana Svoboda spolu s Kličkovou stranou Vlast pokusila svrhnout Jaceňukovu vládu, což se jim podařilo/nepodařilo (Jaceňuk sice znechuceně odstoupil, zástupci Vlasti a předseda Svobody Tahnybok sice na výzvu předsedy Rady jmenovali nominanta na úřad prozatimního prozatimního preméra, ale o týden Rada jeho demisi zamítla a nastal chaos.

Často se setkávám s názorem, že Svoboda a Pravý sektor jsou malé strany, jejichž vliv přeháním. A po volbách, kde jim předvídají příznivci Kyjevské vlády zisk tak maximálně dvou procent, prý z Ukrajinské politické scény zmizí.

Já naopak tvrdím, že od samého počátku se nepřipravují na nějaké volby, připravují se na převzetí moci jakýmkoliv způsobem. A že ultranacionalisté politikou vykonávanou pod jejich vlivem rozpoutají občanskou válku a chaos.

Občanskou válku již rozpoutali. Chaos nastolili. Prozatimní vládu, kterou nastolili po Majdanu, svrhli a podařilo se jim z "prozatimní vlády" udělat "prozatimní prozatimní vládu". Také nikým nevolenou, ale o to víc prozatimní. Dvakrát tolik, jako ta předešlá.

A k čemu to?

Podívejme se na dnešní stránky Pravého sektoru.

3. srpna došlo v Oděse k světem ignorovanému střetu mezi policí a "mírumilovnými demonstranty" z řad Pravého sektoru. Žádný mrtvý nebo zraněný,
Nic podobného demonstracím a nikdy nevyšetřovanými násilnostem, které vyvrcholily upálením a zavražděním desítek odpůrců režimu.
Tentokrát demonstrovali ti, kdo vládu sestavili, zaujali v ní nejsilnější pozice a pak ji svrhli.
Nedává to smysl?
Začíná to smysl dávat.
Pravý sektor za poslední tři dny chrlí jedno západními medii ignorované prohlášení za druhým.

Jedno se týká té události v Oděse.
Na policejní zákrok naši vlastenci z Pravého sektoru reagovali zatím nejostřejším stanoviskem vůči vládě.
Vláda prý zasáhla nepřiměřenou silou a je potřeba okamžitě zahájit hluboké lustrace v ministerstvu vnitra, bezpečnostních složkách a odvolat ministra v demisi. Ten by měl okamžitě rezignovat.
Bezpečnostní složky jsou podle Pravého sektoru (a ten by měl vědět, protože je od začátku kontroloval) plné vnitřních nepřátel, ruských agentů a zrádců. Je nutná čistka a samozřemě jediný kdo jí může uskutečnit jsou strany Svoboda a Pravý sektor.

Do vězení se zrádci z řad bezpečnosti!

Následovalo druhé prohlášení.
A smysl toho všeho se začíná rýsovat.

Pravý sektor už nevolá jen po reformě, nepostačí čistka.
Pravý sektor vyzývá ke svržení vlády a změně politického systému. K revoluci.

===========
Postavte se do našich řad!
30. 7 2014

Ukrajinci!

Ukrajina dnes čelí dvojí hrozbě. Na jedné straně je zde útok vnějšího agresora, Kremlu, na naši zemi, okupace jednoho jejího regionu a snaha terorizovat Ukrajinský Donbas.

Na druhé straně je zde vnitřní nepřítel - oligarchové, neporažení Janukovičovci, komunisté a jiní, kteří jsou dnes u moci. Snaží se nás oklamat, oloupit a prodat. Jedinou cestou jak tomu čelit, je upevnit naší spolupráci.

Proto Pravý sektor vyzývá všechny, kdo mají obavy o osud našeho národa, ke společnému boji za spravedlivý revoluční řád. Na Majdanu jsme dokázali, že tam kde jsme jednotní, jsme silní.

Zveme všechny vlastence, kteří odmítají politické hrátky a dohody, sliby a "pohankovou kaši" (v Ukrajinštině obdoba výrazu "Chléb a hry"), ale chtějí společná jednoduchá a čistá řešení.

Ukrajinci,
- braňme zemi proti agresorům, zbavme Donbas teroristů a Krym okupantů,
- zbavme vládu a byrokracii zkorumpovaných úředníků a zrádců,
- a změňme politický systém na pro-Ukrajinský, spravedlivý a transparentní!

Budujme společně jednotnou, suverénní a prosperující Ukrajinu!

Rodí se nová strana Pravý sektor, spojující pod svou vlajkou všechny opravdové vlastence.
Ty, kteří jsou připraveni bez jakýchkoliv dalších okolků bojovat za spravedlnost, svobodný život, mír a prosperitu

Oznamujeme zahájení celoukrajinské kampaně pro nábor členů strany "Pravý sektor"

Každá regionální kancelář otevírá místa, kde každý kdo se chce stát naším bratrem, může požádat o členství ve straně, nebo registraci, jako náš příznivec.

(následují adresy a telefonní čísla regionálních kanceláří)

http://pravyysektor.info/news/ofitsijne-zvernennya-pravoho-sektora/

==========
Revoluce ovšem potřebuje revolucionáře.

Ti dosavadní jsou zavaleni úkoly, "Národní gardy" bojují na východě Ukrajiny s teroristy.

A tak Pravý sektor pro revoluci, pro "obranu Ukrajiny před vnitřním nepřítelem", zakládá ještě další ozbrojenou složku. menuje se DUK - "Ukrajinský dobrovolnický sbor".

Noví rekruti nebudou rozdělováni mezi dvě stranické armády rovnoměrně, boj proti vnitřnímu nepříteli dostal prioritu a noví rekruti budou delegováni přednostně do DUKu, "Národní gardy" na východě jsou příliš z ruky, na armádu není spolehnutí a někdo musí proti Východním Ukrajincům bojovat. Těch teroristů a separatistů už jsou tam miliony.

A tak Pravý sektor bude verbovat, školit a nasazovat (doma) ještě jednu stranickou armádu.
Bude rozhánět demonstrace těch, kdi nevidí smysl svého života v zabíjení těch, kteří jim nic neudělali.

To je ale jen předehra.
Jejich hlavním úkolem je svrhnout zkorumpovanoiu zrádcovskou vládu, poslat do kriminálu zrádcovské úředníky, policisty a vojáky a nastolit nový, revoluční řád, který Ukrajincům přinese jednoduchá a čistá řešení jejich problémů.

A udělá to tak, jako na Majdanu - silou.

A jsou si tak jisti, že se neváhají pod svá prohlášení podepsat.

A ať hledám jak chci, nenalezl jsem na stránkách Pravého sektoru jediný článek, jediný paragraf, jedinou větu, naznačující, že by se strana připravovala na volby.

Proč také nějaké komplikované volby. Chystá se k revoluci a má jednoduchá a čistá řešení.

---
Politická strana Pravý prospekt protestuje policejní násilí 3. srpna v Oděse

Brutální skupina bývalých příslušníků jednotky Berkut znovu prokázala neschopnost a neefektivnost nového vedení Ministerstva vnitra.
Ilegální a nepřiměřené použití síly proti mírumilovným demonstrantům demonstruje potřebu radikální reformy způsobů prosazování práva na Ukrajině. Události v Oděse znovu ukázaly potřebu hloubkové lustrace příslušníků police kteří se zúčastnili nějrubších policejních zákroků.

Strana Pravý sektor vyžaduje:

Zahájit vyšetřování všech vážných zločinů kterých se dopustili zaměstnanci Ministerstva vnitra
Prověřit vztah všech zaměstnanců Ministerstva vnitra k separatismu.
Okamžité propuštění všech příslušníků bezpečnostních složek, kteří se dopustili zločinů proti občanům, zejména 2, května 2014 v Oděse a zahájit reformu bezpečnostních složek a lustraci jejich personálu.

Zároveň, ve chvíli kdy synové a dcery Ukrajiny brání její územní celistvost na východě, zrádci a zločinci v týlu, někteří v uniformě, okrádají Ukrajinu, tyranizují a týrají občany.

Arseniji Abakove - rezignuj!

Do vězení se zločinci v uniformách!
Sláva Ukrajině!

http://pravyysektor.info/news/politychna-partiya-pravyj-sektor-vyslovlyuje-protest-z-pryvodu-podij-3-serpnya-v-odesi/
-----

Opatření k prosazení DUK
30,července 2014

Pravý sektor začíná vytvářet Ukrajinské Dobrovolnické sbory (DUK). Proto vyzýváme:

1. Všechny městské a regionální organizace Pravého sektoru s nejvyšší prioritou zahájit sbírky a mobilizovat jiné finanční zdroje pro DUK.
2, Zpráva o stavu sbírek z kampaně zaslat týdně Üstřednímu výkonnému výboru Pravého sektoru.
3, Dobrovolníci hlásící se k účasti na braně státní suverenity budou primárně zařazováni do DUK.
4, V závislosti na ejich vlastních možnostech budou informace o DUK, včetně informací o náboru dobrovolníků sbírce a dalších zdrojích, šířeny (tisk letáků a jejich distribuce), tak, aby se slovo o DUK dostalo do co největšího okruhu zájemců.
5, K vytváření sborů DUK, jejich formování a udržování, volejte pro informce na telefonní číslo +38 (096) 987-46-64 nebo pište na email: duk.ps.2014 @ gmail.com.
6, Bankovní účet pro vklady na konto DUK je Privat-Bank: 4149 4378 3335 0315.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: pan

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …