A teď udeřil Andrej Babiš: Co se to tady děje? Jak to, že nic nevíme?

15.10.2015 7:26

Pokud se ukáže, že Generální inspekce bezpečnostních sborů mohla v minulosti zasáhnout ve skutečnostech, které zahrnuje akce protimafiánského útvaru s krycím názvem Vidkun, a neudělala to, měl by její šéf Ivan Bílek položit hlavu na špalek, případně být odvolán. Právu to řekl šéf hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš, který chce kvůli úternímu policejnímu zásahu svolat bezpečnostní radu státu.

A teď udeřil Andrej Babiš: Co se to tady děje? Jak to, že nic nevíme?
Foto: repro TV Prima, tan
Popisek: Andrej Babiš v Partii TV Prima

Anketa

Vadí vám, že v Česku vystupují Alexandrovci?

6%
94%
hlasovalo: 12730 lidí

Babiš svolání bezpečnostní rady státu odůvodňuje zadržením vysoce postavených policistů. „To je dost vážná záležitost a vyslovil jsem názor, že by se kvůli tomu mohlo svolat předsednictvo rady státu,“ řekl Právu s tím, že když se předsednictvo rady státu mohlo svolat kvůli kauze České pošty, v níž figuroval ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD), nevidí důvod, proč by se nemohla sejít i v tomto případě.

„Je potřeba vědět, co se tady děje. Ve vládě jsme žádnou informaci nedostali a nelze mít jen zprávy z médií. Měli bychom dostat informace o tom, kdo a co v té kauze hraje roli,“ říká Babiš. Premiér Bohuslav Sobotka však svolání bezpečnostní rady státu odmítá, protože prý nejsou informace, že by docházelo k ohrožení státních zájmů.

Babiš v rozhovoru pro Právo uvedl, že zřejmě úplně selhala Generální inspekce bezpečnostních sborů a že pokud se to prokáže, měl by její šéf rezignovat. „Je neobvyklé, aby nějaký jiný policejní útvar odhaloval korupční jednání policie. Pokud dochází k zatýkání a zadržování vysoce postavených policistů, tak to měl v prvé řadě řešit GIBS,“ myslí si Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…