A to je průšvih pro USA. Zde končí legrace, sprostý prezident se přiklání k Rusku

27.09.2016 13:28

Filipínský prezident Rodrigo Duterte, zvaný též Kat pro svou politiku brutálního potlačování zločinu, opět perlil. Veřejně se vymezil vůči USA a oznámil, že plánuje přiblížit zemi k Číně a Rusku a udělat tak prostor pro nové aliance. Zároveň chce opět uzákonit trest smrti, protože Bůh není vždy nablízku, když je třeba potrestat zločince.

A to je průšvih pro USA. Zde končí legrace, sprostý prezident se přiklání k Rusku
Foto: asiaone.com
Popisek: Rodrigo Duterte

Duterte oznámil, že plánuje navštívit prezidenty a vlády Číny a Ruska ve snaze učinit prostor pro nové aliance se dvěma „historickými rivaly USA“. Chce se tak otevřít více světu a zbavit se závislosti na Spojených státech.

Návštěvu Číny oznámil již minulý týden, ruský premiér Medveděv jej však v Moskvě již očekává.

Anketa

Která koaliční strana odvádí ve vládě nejlepší práci?

2%
29%
hlasovalo: 7479 lidí

Filipíny mají v současnosti s Čínou poněkud napjaté vztahy kvůli teritoriálním rozepřím v Jihočínském moři. Filipíny dokonce situaci předložily Mezinárodnímu tribunálu v Haagu, který rozhodl v jejich prospěch. Čína však rozhodnutí soudu zcela ignoruje.

„Jsem připraven ne zcela zpřetrhat vztahy s USA, ale dát možnost vzniku aliancí s Čínou a Medveděvem,“ řekl Duterte s tím, že je třeba vyjít vstříc i „odvrácené straně ideologické bariéry“.

Ujistil národ, že ratingové agentury produkují jen čísla a filipínská ekonomika se nemá čeho bát, a prohlásil, že nechá vstoupit zahraniční investory na pole telekomunikací a aerolinek, nijak blíže však své plány neosvětlil.

Mimo jiné také uvedl, že umožní OSN, USA i EU uspořádat vyšetřování jeho protidrogové politiky, které však bude probíhat v souladu s filipínskými zákony. Od jeho nástupu do funkce umírá v zemi v průměru 40 lidí denně.

Prezident také usiluje o znovuzavedení trestu smrti s vysvětlením, že je třeba trestat kriminálníky, na které Bůh nedosáhne. Na výtky jeho odpůrců odpovídá, že dříve vůdci Filipín prostě jen neuměli vyvolat ve zločincích dostatečný strach.

„Žádný z bývalých prezidentů na něm netrval jen kvůli katolické církvi a všichni ti cíťové říkali, že jen Bůh může zabít. Ale co když Bůh není?“ prohlásil Duterte v pondělí odpoledne. „Když unesou roční či osmnáctiměsíční dítě přímo z matčiny náruče a odnesou ho pod auto, kde ho znásilní a zabijí, tak kde je Bůh? Můj Bože, kde jsi?“ ptal se Duterte a dodal, že v Boha věří, ale často se ho ptá, kde je, když ho lidé skutečně potřebují.

Pro Duterteho je trest smrti mnohdy jediným způsobem, jak dosáhnout spravedlnosti pro oběti mnoha děsivých zločinů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…