A tohle už nebude! To škrtněte. Významný muž o Česku po krizi: Aktivisté zapláčou

05.04.2020 20:54

Člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Vadim Petrov vidí v koronavirové pandemii pro Česko příležitost. Podle jeho názoru můžeme dnešní krizovou situaci pochopit jako šanci na restart. Když už ho provedeme, měli bychom si podobně jako při uklízení počítačů říct, s jakými programy nechceme napříště pracovat. Petrov by vymazal kampaň MeToo nebo Green Deal EU na boj s globálním oteplováním.

A tohle už nebude! To škrtněte. Významný muž o Česku po krizi: Aktivisté zapláčou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka České republiky

Když se Vadim Petrov zamýšlel nad pandemií koronaviru, sáhl k paralele s počítačovým světem. Podotkl, že když počítač zamrzne, je třeba ho restartovat. A pokud byl zavirován, nevyhneme se přeinstalování systému a rozhodnutí, které programy napříště v počítači chceme používat a kterých se raději zbavíme.

Anketa

Obstál prezident Zeman v koronavirové krizi?

87%
13%
hlasovalo: 16663 lidí

Dnešní nelehké časy nám podle člena RRTV dávají prostor na podobné promazání programů.

„Například bychom nemuseli MeToo, Green Deal, elektromobilitu, mohli bychom přibrzdit zbrojní výrobu a o to více nahrát programů o vědě a výzkumu, home office, práci on-line, změnu výuky, nové hygienické návyky… politickou korektnost, genderismus a slepou důvěru v EU bych také už do systému neinstaloval,“ předestřel svůj pohled Petrov.

Vadim Petrov vnímá pandemii koronaviru jako příležitost ke změně

Bývalý poslanec za hnutí ANO Bohuslav Chalupa přidal k úvaze Vadima Petrova několik otázek.

„Otázka je 1. kdo stiskne tlačítko ‚reset‘ (lidi ve volbách?... i ti, co k volbám nechodí?), 2. zda bude provedena instalace efektivnějšího ‚operačního systému‘, 3. jaký ‚antivir‘ bude nasazen a za 4. kdo bude celý soubor ‚ICT (hardware i software)‘ obsluhovat (lidi zvolení ve volbách?... i těmi, co jinak k volbám nechodí?)...,“ zeptal se někdejší zákonodárce.

Vadim Petrov vnímá pandemii koronaviru jako příležitost ke změně

Komunistický poslanec Jiří Dolejš nad vizí Vadima Petrova pozdvihl obočí a poukázal na její stinnou stránku.

„Anebo přesně naopak, na vlně paniky se může vyšvihnout klidně nějaký neofašistický dobytek, mávající obrazem nepřítele a prosazující ukázněnou podporu moudrého vůdce,“ zvedl varovný prst Dolejš.

Vadim Petrov vnímá pandemii koronaviru jako příležitost ke změně

Někdejší senátor za ČSSD Jiří Vyvadil naopak Vadimu Petrovovi zatleskal a prozradil, že je koronaviru vlastně vděčný za to, že se náš svět promění.

„BRAVO, Vadime. Už jsem začínal mít trauma, že Vám pořád oponuji. To, co Vy říkáte, je to, o čem jsem přesvědčen. Je dobré číst i Politico, Foreign affaire. Nepochybně se svět přemění. Bude jiný. Ne absolutně. Ale odpadne to, co je nesmyslné, ve světle v té době desetitisíců mrtvých i nedůležité. Jsem na rovinu za koronavirus velmi vděčný,“ napsal.

Vadim Petrov vnímá pandemii koronaviru jako příležitost ke změně

Publicista Tomáš Vyoral doplnil jeden postřeh. Podotkl, že bude důležité sledovat i to, kdo a za jakým účelem restart dělá.

„Velmi dobrý postřeh, Vadime. Záleží však, kdo a za jakým účelem reset dělá... protože zavirování je v tomto případě úhlem (geo/politického...) pohledu a není ‚prokazatelným elementem‘ jako počítačový virus,“ upozornil Vyoral.

Vadim Petrov vnímá pandemii koronaviru jako příležitost ke změně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …