A už to jede: Fotky předáka TOP 09 s Hrdličkou vidí celá země. Hudeček žádá vyloučení z partaje. A my máme jeho vyjádření

15.10.2014 8:20

Vnitrostranický souboj v pražské buňce TOP 09 mezi primátorem Tomášem Hudečkem a jeho prvním náměstkem Jiřím Vávrou včera okořenil bulvární deník Blesk, když zveřejnil informaci, že Vávra „pařil“ s podnikatelem a vlivným mužem ODS Tomášem Hrdličkou. Vávra setkání s Hrdličkou odmítá, nicméně nejčtenější český deník předkládá fotografie, na kterých je patrné, že se zřejmě potkali.

A už to jede: Fotky předáka TOP 09 s Hrdličkou vidí celá země. Hudeček žádá vyloučení z partaje. A my máme jeho vyjádření
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček a Jiří Vávra

Anketa

Kdybyste bydleli ve volebním obvodu Zlín, kterého kandidáta byste volili ve 2. kole senátních voleb? Případně, bydlíte-li tam, koho budete volit?

hlasovalo: 6100 lidí

Bývalý člen ODS a místostarosta Prahy 10 Ivan Vinš v restauraci Pod Zámkem v pražských Průhonicích uspořádal narozeninovou oslavu, na kterou podle svých slov pozval řadu svých kamarádů a kolegů ze zastupitelstva. Dohromady seznam údajně čítal sto lidí. Mezi dorazivšími byla i řada politiků. Vinšovi přišli popřát například Milan Blažek (ODS), Milan Richter (ODS), exposlanec a bývalý člen ODS Boris Šťastný či bývalý ministr životního prostředí Tomáš Chalupa (ODS).

Anketa

Kdybyste bydleli ve volebním obvodu Pelhřimov, kterého kandidáta byste volili ve 2. kole senátních voleb? Případně, bydlíte-li tam, koho budete volit?

hlasovalo: 4225 lidí

Oslavy se podle bulvárního deníku Blesk zúčastnil rovněž první náměstek pražského primátora Jiří Vávra (TOP 09) a vlivný podnikatel Tomáš Hrdlička, o němž je známo, že má vazby na ODS. Původně deník hovořil o tom, že mejdan pořádal sám Hrdlička, což se sice následně ukázalo jako mylná informace, nicméně samotná skutečnost, že se vlivný podnikatel údajně setkal s náměstkem primátora Vávrou, spustila v TOP 09 vlnu kritiky. Primátor Tomáš Hudeček, který má s Vávrou dlouhodobé neshody, dokonce dotyčného vyzval, aby rezignoval, a hrozil, že pokud tak neučiní, strana ho vyloučí.

Anketa

Kdybyste bydleli ve volebním obvodu Praha 5, kterého kandidáta byste volili ve 2. kole senátních voleb? Případně, bydlíte-li tam, koho budete volit?

hlasovalo: 5239 lidí

Podle Hudečka je Hrdlička napojený na šéfku pražské organizace hnutí ANO Kleslovou skrze domovskou radnici Prahy 10. „Podstatná část zastupitelského klubu hnutí ANO byla personálně sestavena Radmilou Kleslovou a je tudíž napojena na osobu pražského kmotra Hrdličky," tvrdí politik. I tato skutečnost podle něj vylučuje jakoukoliv spolupráci s hnutím ANO na pražském magistrátě.

Vávra včera přiznal, že na narozeninové oslavě Ivana Vinše byl, nicméně popřel, že by se s podnikatelem Hrdličkou potkal. Blesku uvedl, že ani neví, jestli tam Hrdlička byl nebo ne. „Pokud tam byl, tak je to samozřejmě nemilé. Pokud to někdo takto prodává, tak si myslím, že to souvisí s tím, že to bylo odpáleno v Blesku půl hodiny poté, co začala valná hromada Pražských služeb, na které bojuji za to, aby Pražské služby zůstaly ve vlastnictví hlavního města Prahy, nebyly demontovány a prodány,“ reagoval Vávra na článek v Blesku doplněný fotografiemi, které mají dokazovat, že slavil s Hrdličkou. Ač prý Hrdlička nebyl oslavencem, podle bulvárního deníku vítal příchozí a bavil se s nimi před vchodem do restaurace. Zřejmě takto vítal i Jiřího Vávru.

K celé kauze se vyjádřil i samotný oslavenec Vinš. Tomáše Hrdličku popsal jako svého dlouholetého kamaráda, o jehož vlivu na dění v Praze se prý dozvěděl z médií. Sám o tom žádné důkazy nemá a nic neví. Potvrdil i účast Jiřího Vávry na oslavě. Sám ho nepozval, přišel prý jako doprovod jednoho Vinšova kolegy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…