A už to jede. Rusové bombardují, Asad dává Daeši na frak

11.11.2015 11:51

Syrské armádě věrné prezidentu Bašáru Asadovi se podařilo dosáhnout prvního většího úspěchu poté, co se do bojů zapojilo ruské vojenské letectvo. Bojovníci věrní vládě v Damašku v úterý dobyli zpět leteckou základnu u Aleppa na severozápadě země, kterou více než rok kontrolovali džihádisté z Islámského státu (Daeše). Informoval o tom server Novinky.cz s odvoláním na agenturu AFP s tím, že to může být první krok k dobytí města, které bývalo nejlidnatějším v Sýrii.

A už to jede. Rusové bombardují, Asad dává Daeši na frak
Foto: Washington Post
Popisek: Syrský prezident Bašár Asad

Syrskou armádou dobytého letiště by mohla nově začít využívat i ruská letadla, která režimní síly podporují.

Celý text je ZDE

Armádní skupině se podařilo prorazit obranu islamistů západně od letiště. Vojáci na záběrech syrské státní televize oslavovali vítězství střelbou do vzduchu. Televize bez upřesnění uvedla, že byl zabit velký počet bojovníků IS. Nicméně podle exilové organizace SOHR tvrdé boje pokračují severně, východně i západně od základny.

Islámský stát obsadil základnu loni na jaře po ročním obléhání. Armádní protiofenzíva začala v září po zahájení ruských náletů. Jednotky prezidenta Asada kromě Rusů podporují rovněž bojovníci Hizballáhu a íránští vojáci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…