A za pár let se sejdeme v Česku, plánují Sudeťáci. Spolupráce je prý čím dál lepší

18.05.2018 15:00

Dlouholetý poslanec Evropského parlamentu, novinář a mluvčí Sudetoněmeckého krajanského sdružení Bernd Posselt přišel s nápadem, který zřejmě českému exprezidentovi Václavu Klausovi, ale i dalším osobnostem českého veřejného života pořádně zvedne tlak. Jeden ze sjezdů sdružení by Posselt rád pořádal v České republice.

A za pár let se sejdeme v Česku, plánují Sudeťáci. Spolupráce je prý čím dál lepší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bernd Posselt

Vztahy mezi Českem a Německem jsou na velmi dobré úrovni. Svůj podíl na tom mají jak čeští, tak němečtí politici. V posledních letech se v této souvislosti mluvilo především o někdejším ministrovi kultury za KDU-ČSL Danielu Hermanovi, který jako vůbec první ministr české vlády dorazil na sjezdu potomků sudetských Němců. Od komunistů či od Tomia Okamury si za to Herman vysloužil nejedno ostré slovo, ale Herman své rozhodnutí vždy považoval za správné.

Spokojenost nad skvělými česko-německými vztahy dává najevo také Bernd Posselt. „Šéf sudetských Němců Posselt počítá s tím, že se v příštích letech sjezd jeho sdružení uskuteční v Česku. Pochvaluje si zlepšující se spolupráci,“ napsala k tématu Česká televize na sociální síti Twitter.

To zřejmě rozzlobí celou řadu českých politiků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…