A začalo peklo. Poté, co Norsko vymetlo s paní Michalákovou, učinil zásadní prohlášení Miloš Zeman

06.10.2015 11:07

Norské úřady posílají mladšího syna českých rodičů Michalákových do adopce, ke staršímu matka ztrácí podle rozhodnutí rodičovská práva. Informovala o tom Česká televize. Informaci vzápětí okomentoval europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL): „Tak k tomuto nemám slov. Takto se chovali pouze nacisté! Nejdříve děti neoprávněně odebrali a nyní je ukradli,“ uvedl Zdechovský na sociální síti.

A začalo peklo. Poté, co Norsko vymetlo s paní Michalákovou, učinil zásadní prohlášení Miloš Zeman
Foto: wikipedia
Popisek: Norská vlajka

Podle agentury ČTK Zdechovský žádá kvůli případu odebraných dětí Michalákových o vyhoštění norské velvyslankyně Siri Ellen Sletnerové z České republiky a přerušení diplomatických vztahů s touto zemí. Podle informací ParlamentníchListů.cz prezident Miloš Zeman k návrhu Zdechovského uvedl, že to není špatný nápad.

Právní zástupci matky, Evy Michalákové, budou českou vládu žádat, aby podala stížnost na Norsko u Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku. Šlo by podle nich o historicky první žalobu svého druhu ze strany České republiky.

Právníci Michalákové chtějí po vládě stížnost na Norsko pro systémové nedostatky v oblasti ochrany práv dětí a biologických rodin. Jeho právním základem by byl článek 33 Evropské úmluvy o ochraně lidských práv a základních svobod.

„Norsko ukradlo české matce děti. Je to nevídané a připomíná mi to nacistické postupy. Obracím se na premiéra Bohuslava Sobotku, aby přerušil diplomatické vztahy s Norskem, a budu žádat o okamžitý odchod norské velvyslankyně,“ uvedl Zdechovský, který přes rok usiluje o navrácení obou synů matce.

reklama

autor: vam

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…