A zase někdo najížděl autem do lidí. Tentokrát v Nizozemsku

11.06.2017 6:39

Týden po teroristickém útoku na London Bridge ve Velké Británii znovu najelo auto do lidí. Tentokrát k tomu došlo v nizozemském Amsterdamu u hlavního nádraží. V nemocnici skončilo šest lidí, dva lidé byli těžce zraněni. Další dva lidé byli zraněni lehce a ošetřeni na místě. Informuje o tom server britského deníku The Telegraph.

A zase někdo najížděl autem do lidí. Tentokrát v Nizozemsku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silnice, ilustrační foto

Lidé kráčející okolo amsterdamského hlavního nádraží prožili pár opravdu strašlivých chvil, když v pátek večer uviděli černý peugeot, jak míří mezi ně. Všichni tušili, že poteče krev. A bohužel se tak také stalo. Bylo zraněno osm lidí, z toho dva velmi těžce a dva jen lehce.   

Amsterdamská policie tvrdí, že nešlo o teroristický útok. Řidič vozidla se podle všeho dal na útěk, když uviděl policii jak k němu míří, rozhodl se ujet. Parkoval totiž na místě, kde rozhodně parkovat neměl. Právě během pokusu o útěk vjel mezi lidi, několik jich zranil, ale nakonec narazil s vozem do zdi. Policie řidiče vytáhla ven a zadržela ho. Vyšetřovatelé vyloučili, že by se zadržená osoba  pokoušela o teroristický čin.

Celý článek v angličtině naleznete zde

Svědkem útoku byl také John Berg,. který se o svou hrozivou zkušenost podělil na sociální síti twitter. Průjezd vozidlas mezi lidmi u amsterdamského hlavního nádraží popsal jako „děsivý“.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…