A zase ty daně. Noviny píší, o čem se nejvíc hádají Babiš a ČSSD

03.12.2013 9:15

Posledním problémem, který stojí v cestě sestavení vlády, je spor stran pravděpodobné budoucí koalice o firemní daně. Podle Hospodářských novin sociální demokraté stále chtějí zvyšovat korporátní a sektorové daně. Lidovci k tomu mají výhrady, hnutí ANO pak zvyšování daní striktně odmítá. Podle člena vyjednávacího týmu ČSSD Milana Chovance by základní kostra koaliční smlouvy měla být na světě do konce tohoto týdne.

A zase ty daně. Noviny píší, o čem se nejvíc hádají Babiš a ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Chovanec, místopředseda ČSSD

ANO stále tvrdí, že místo zvyšování daní by měl nalézt stát peníze tak, že bude lépe hospodařit. Naopak sociální demokraté chtějí zvýšit příjmy státu zvýšením daní. „Tomu se my a ANO spíše bráníme. Efektivita, o níž mluví  ANO, je však zase abstraktní pojem,“ cituje list předsedu lidovců Pavla Bělobrádka.

Podle deníku může ČSSD uspět s požadavkem například vyššího zdanění bank. „Ročně z Česka odchází obrovské množství peněz do zahraničních matek bank. Dovedu si tedy představit opatření, která by nemusela masivně dopadnout na občany,“ připustil podle listu Bělobrádek.

Zatím to vypadá, že jednání spějí ke zdárnému závěru. Sociální demokraté alespoň chtějí už 14. prosince na ústředním výboru schvalovat text koaliční smlouvy.  „Do konce týdne bychom rádi formulovali základní kostru dokumentu,“ uvedl k tomu Chovanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…