ANO a KDU: Buď do vlády společně, nebo ani jedna strana

31.10.2013 11:56

Hnutí ANO a KDU-ČSL buď půjdou do vlády společně, nebo nepůjde ani jedna strana. Uvažují i o podpoře menšinové vlády ČSSD. Zástupci obou stran to uvedli ve společném prohlášení. Obě strany se na dnešním jednání shodly také na tom, že mají mnoho společných programových priorit.

ANO a KDU: Buď do vlády společně, nebo ani jedna strana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Při vyjednávání o možné vládě jsou podle ANO a lidovců možné tři varianty. Buď obě strany zůstanou v opozici, nebo umožní vznik menšinové vlády ČSSD, nebo obě uskupení vstoupí do koaliční vlády. Ale nepřipouští variantu, že by do vlády šla jen jedna ze stran. Zatím jako o nejpravděpodobnější se hovoří o koalici vítězné ČSSD právě s ANO a lidovci.

"Analytici obou politických uskupení budou na společných programových prioritách dál pracovat. K dalšímu jednání se oba týmy sejdou už v příštím týdnu," uvedli v prohlášení.

ANO už se ve středu sešlo s Úsvitem přímé demokracie Tomia Okamury. Obě hnutí, která jsou sněmovními nováčky, se shodla například na ekonomických prioritách a prosazení zákona o obecném referendu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…