ANO je připraveno jednat s ČSSD, prozradil Stropnický

26.10.2013 18:00

V sídle ANO probíhá jednání špiček hnutí, získali totiž 18,7 procent hlasů a jsou tak druhou nejsilnější stranou v Poslanecké sněmovně. Před jednáním ale Martin Stropnický stihl prozradit, že hnutí je připraveno jednat s ČSSD.

ANO je připraveno jednat s ČSSD, prozradil Stropnický
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herec Martin Stropnický

Podle serveru iDnes.cz to připustil Martin Stropnický, lídr ANO v Jihomoravském kraji. Řekl to těsně před tím, než odešel na jednání stranických špiček.

AKTUÁLNÍ VÝSLEDKY VOLEB: Sčítání hlasů minutu po minutě

Přitom předseda hnutí Andrej Babiš si tak jistý není. „My jsme vždycky říkali, že nechceme do vlády, že chceme hlavně v Parlamentu prosadit ty zákony,“ řekl s tím, že do vlády se ANO nehrne. „Já to budu navrhovat, jsme samozřejmě demokratické hnutí,“ dodal, že ale záleží na rozhodnutí výboru.

„Určitě nepodpoříme strany TOP 09 a ODS, které pro nás symbolizují korupci bohužel pravicových vlád,“ řekl také Babiš k této možné spolupráci. Stejně tak KSČM je pro něj nepřijatelná. U ostatních neví, sice si neumí představit, že by ČSSD podpořili, ale vyloženě to nezavrhl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…