ANO na kontrolním výboru podrželo podvodníka Březinu, zuří Piráti. Z ANO přišla reakce

27.01.2016 16:19

Pražští zastupitelé hnutí ANO Patrik Nacher a Petr Novotný na středečním jednání kontrolního výboru podrželi pravomocně odsouzeného podvodníka Karla Březinu, když odmítli podpořit návrh Pirátů, aby Březinovo setrvání ve funkci předsedy komise pro sportovní granty a výboru pro územní rozvoj projednalo zítřejší zastupitelstvo hlavního města Prahy. ParlamentníListy.cz o tomto informoval zastupitel Jakub Michálek.

ANO na kontrolním výboru podrželo podvodníka Březinu, zuří Piráti. Z ANO přišla reakce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Březina

Usnesení tak neprošlo o jediný hlas. Pro hlasovali Jakub Michálek (Piráti), Jaroslava Janderová (ODS), Petr Prchal (TOP 09) a Ivan Hrůza (KSČM). Proti usnesení hlasoval Jan Slezák (ČSSD) a zdrželi se Patrik Nacher a Petr Novotný (oba ANO) a Jiří Hrabák (TOP 09), čímž fakticky hlasovali proti, protože se hlasuje většinou všech členů výboru. Nepřítomný bez omluvy byl zástupce zelených Ondřej Mirovský.

"ANO slibovalo nový vítr v politice. Ve skutečnosti ale kryje i evidentní případy trestné činnosti, aby pravomocně odsouzený podvodník Karel Březina zůstal ve svých funkcích," řekl k tomu Jakub Michálek, předseda zastupitelského klubu Pirátů a člen kontrolního výboru Zastupitelstva.

Už dopoledne se k socialistovi Březinovi tvrdě vyjádřil další Pirát. "Bohužel musím konstatovat, že Karel Březina je nejen podvodník, ale i lhář," uvedl Adam Zábranský, zastupitel Pirátů. "Piráti Březinu vyzvali k odchodu již 3. 8. 2015 v souvislosti se zveřejněním odposlechů soudce Havlína, podle kterých Březina machinoval se změnou územního plánu a tuto výzvu jsme od té doby několikrát zopakovali, naposledy 19. ledna," uzavřel.

Karel Březina své neúspěšné dovolání komentoval pro Lidové noviny slovy: "Nikdo po mně v tuto chvíli odchod nepožaduje a ani já sám to nemám v plánu." 

"Jakube, ale toto je trochu demagogie, takhle to vytrhnout z kontextu. Já jsem jasně říkal, že s podstatou věci s vámi souhlasím, ale zdržím se hlasování, které, podle mě, má nulový efekt. Proč? Protože Březina byl zvolen za předsedu sportovní grantové komise už v době pravomocného rozsudku, tudíž oproti dnešnímu stavu nedošlo k žádné změně (dovolání nemá odkladný účinek). Zodpovědnost jde za Radou a za klubem soc. dem. a na zastupitelstvu ten bod může otevřít kdokoliv. Kontrolní výbor konkrétně v této věci nemá, podle mě, co řešit. Tedy zkratka, že nepodporou prázdného usnesení člověk podporuje Březinu ve funkci je krajně neférová," uvedl prostřednictvím ParlamentníchListů.cz zastupitel ANO Patrik Nacher. 

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…