ANO požaduje schválení převzetí Nemocnice Na Františku do správy města. Koaliční politik agituje za referendum

25.01.2018 14:15

Radní Radek Lacko z Hnutí ANO předložil zastupitelstvu hlavního města k projednání materiál, kterým chce schválit záměr převzít správu, provoz a budoucí fungování Nemocnice Na Františku.

ANO požaduje schválení převzetí Nemocnice Na Františku do správy města. Koaliční politik agituje za referendum
Foto: Nemocnice Na Františku
Popisek: Nemocnice Na Františku

Původně byl tisk zařazen pouze jako informace, ale vzhledem k vývoji událostí považuje klub Hnutí ANO za nezbytné, aby Zastupitelstvo hlavního města jednoznačně deklarovalo a zároveň i schválilo svůj záměr převzít Nemocnici na Františku do vlastní správy.
 
„Je pro nás zcela zásadní, abychom mohli garantovat lékařskou péči v nemocnici, která je spádovým zařízením pro dvě velké městské části. Už včera jsem avizovala, že na úterním jednání Rady budu předkládat návrh, aby byly na provoz nemocnice vyčleněny nutné prostředky,“ řekla primátorka Adriana Krnáčová.
 
„Praha má v oblasti zdravotnictví odpovědnost vůči Pražanům, ale doposud má k dispozici pouze nástroje v rámci přednemocniční akutní péče a nikoli lůžkové péče,“ říká radní Radek Lacko.
 
Velmi zvláštní přístup k tématu zvolil pražský koaliční zastupitel Jan Čižinský. O něm a jeho řadě souběžných funkcí informovaly ParlamentníListy.cz například ZDE. Čižinský ve čtvrtek na svém twitteru uvedl: „Praha 1 jde ve šlépějích Prahy 7. Začalo sbírání podpisů pod referendum o záchraně Nemocnice na Františku. Zmocněncem přípravného výboru je můj bratr Pavel Čižinský. Naše rodinné zatížení na sbírání podpisů dosahuje vrcholu."
 
Jak ovšem sdělil jeho sociálnědemokratický kolega, je prý až s podivem, kam Čižinský zajde. „Je to koaliční zastupitel, měl by vše odpracovat na magistrátu, ne tímto populistickým a aktivistickým způsobem. Ale to už je tak, že Zelení a tato parta vždy podrazí. Pokud by to zastupitel Čižinský opravdu chtěl a šlo by mu skutečně o budoucnost nemocnice a ne o sbírání podpisů pro jeho nové hnutí, tak by o tom jednal v rámci koalice. Tam má mnohem více možností, jak celou věc vyřešit. Místo toho bude obíhat lidi a pracovat na své vlastní kampani," dodal.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…