ANO šíří dobrou myšlenku se špatnými lidmi, říká šachová velmistryně

19.07.2015 8:58

Daňová poradkyně, populární šachová velmistryně a českobudějovická zastupitelka Eliška Richtrová už není členkou hnutí ANO. Byla vyloučena za to, že v jihočeské metropoli napomohla k sesazení vládnoucí koalice v čele právě s hnutím ANO. Serveru E15 dáma prozradila, že politika je plná negativní energie, bojujete v ní s lidskou hloupostí a řadě lidí jde jen o místa v dozorčích radách.

ANO šíří dobrou myšlenku se špatnými lidmi, říká šachová velmistryně
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Vicepremiér Andrej Babiš

Eliška Richterová vykreslila v rozhovoru pro server poměrně pochmurný obraz české politiky i hnutí ANO. „ANO přineslo do politiky nové principy. Je to to samé, jako když se řekne: socialismus je dobrá myšlenka, ale provedení špatné. Stejné je to s hnutím ANO. Je to dobrá myšlenka, ale s těmi lidmi to nefunguje,“ prohlásila Richterová, která v komunálních volbách získala nejvíc preferenčních hlasů.

Proč to říká? Stačí se prý podívat, co se dělo ve vedení města. Kolegové z ANO navrhovali, aby se předsedou dozorčí rady budějovické teplárny stal Juraj Thoma, někdejší primátor a bývalý člen ODS. To je prý totéž, jako kdyby dnes Andrej Babiš prosazoval expremiéra Petra Nečase třeba do ČEZ. S ohledem na to, jak jeho vláda skončila, by se to lidem asi také nelíbilo, ale v Budějovicích je za špatnou Eliška Richterová.

Po vlastních zkušenostech prý musí dát za pravdu těm, kteří říkají, že politika je plná negativního myšlení. Člověk v ní má neustále pocit, že musí bojovat s hloupostí, a potýká se s tím, že jeho kolegové – politici často jen hledají teplé místo právě v nějaké dozorčí radě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…