ANO zvýšilo náskok na ČSSD na deset procentních bodů, ukazuje průzkum

04.05.2014 14:21

Hnutí ANO zvýšilo podle dubnového průzkumu společnosti TNS Aisa svůj náskok na ČSSD na deset procentních bodů. Volby do sněmovny by vyhrálo ANO se ziskem 28,5 procenta hlasů, zatímco ČSSD na druhém místě by získala 18,5 procenta hlasů. V březnovém průzkumu společnosti pro Českou televizi obě strany dělilo sedm procentních bodů.

ANO zvýšilo náskok na ČSSD na deset procentních bodů, ukazuje průzkum
Foto: Filip Ferbie
Popisek: Bohuslav Sobotka

Třetí místo ve volebním modelu, jehož výsledky dnes byly zveřejněny v pořadu Otázky Václava Moravce, by obhájili komunisté s 11,5 procenty hlasů před TOP 09 s 9,5 procenty hlasů. Na pátou příčku se vyšvihli lidovci se sedmi procenty hlasů, kteří by podle březnového průzkumu TNS Aisa dostali jen 4,5 procenta hlasů.

Zastoupení ve sněmovně by obhájilo hnutí Úsvit přímé demokracie přes pokles z březnových devíti na 6,5 procenta hlasů a ODS se šesti procenty hlasů. Z ostatních stran by nejblíže ke vstupu do sněmovny byly Česká pirátská strana s 3,5 procenty hlasů a Strana zelených se třemi procenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…