Absolutní hnus, napsal Okamura a pustil video

27.10.2014 10:01

Lídr hnutí Úsvit Tomio Okamura je silně nespokojen s činností vlády. Vrcholem hnusu je podle něj služební zákon, který v pátek vládní koalice ve spolupráci s ODS a TOP 09 protlačila sněmovnou, navzdory prezidentskému vetu. Na základě jednoročního pozorování vlády v dolní komoře Parlamentu pak dochází Okamura k závěru, který mnohé občany nepotěší.

Absolutní hnus, napsal Okamura a pustil video
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Anketa

Ve zpětném pohledu: Je dobře, že se rozdělilo Československo?

34%
66%
hlasovalo: 9372 lidí

Okamura podle svých slov ve sněmovně bojoval doslova do posledního dechu proti zaplevelení státních úřadů politickými trafikanty (což na Facebooku demonostroval videi), leč marně. V pátek vládní koalice ve spolupráci s opozičními TOP 09 a ODS prohlasovala služební zákon, navzdory prezidentovu vetu. Od ledna tak podle šéfa hnutí Úsvit budou nově na ministerstvech působit političtí náměstci, političtí tajemníci a na úřadech bude zaveden politický výběr pracovníků. Vše za peníze daňových poplatníků, což považuje Okamura za absolutní hnus.

Komunisté, kteří služební zákon rovněž kritizovali, se při hlasování zdrželi. Jediné uskupení, které hlasovalo proti, tak bylo hnutí Úsvit, které se podle jeho šéfa stalo „posledním mohykánem“ v boji proti politizaci státní správy. I proto šéf hnutí avizuje, že se rád přidá k prezidentovi, který hodlá na zákon podat stížnost u Ústavního soudu. „My chceme profesionální odbornou státní správu, nikoliv trafikanty, jejichž jedinou kvalifikací je stranická knížka,“ zdůraznil Okamura.

Anketa

Vadí vám, že Zeman nepozval na oslavu 28. října některé univerzitní rektory?

14%
79%
hlasovalo: 18027 lidí

To lidem opravdu stačí dostat koblihu?

Služební zákon je podle šéfa hnutí Úsvit jedním z příkladů, na kterých by občané měli poznat, jak se ve skutečnosti chová vládní koalice. „To lidem opravdu stačí dostat koblihu, kouknout na líbivý plakát a pár populistických hesel? Milí přátelé, NE slova, ALE činy jsou důležité,“ napsal Okamura na sociální síť.

Již rok údajně sleduje z pozice poslance činnost vlády a dochází k závěru, že vláda ve skutečnosti životy občanů nijak nezlepší. „Jsou to pouze líbivá populistická marketingová hesla, kterými zaplavili média a ulice. Zapamatujte si to a za rok se podívejte do svých peněženek, jestli se máte lépe - to už budou u vlády celé dva roky, a já vám již nyní odpovím, že se lépe mít nebudete,“ vzkázal Okamura občanům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…