Cirkus a absurdní divadlo. Mimořádné volby jsou jediným řešením. Lídr ODS Fiala udeřil

05.05.2017 13:45

Mimořádné volby jsou podle předsedy ODS Petra Fialy jediným řešením. Vláda ve stávající koalici po tom, co předvedl premiér, nemůže fungovat, doplnil během tiskové konference s tím, že odvolání Andreje Babiše z pozice ministra financí je podle něj správným krokem.

Cirkus a absurdní divadlo. Mimořádné volby jsou jediným řešením. Lídr ODS Fiala udeřil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

„Již čtvrtým dnem jsme svědky politického cirkusu. Každým dnem dosahujeme nového, ještě hlubšího politického dna,“ zahájil tiskovou konferenci ODS k současné vládní krizi předseda strany Petr Fiala. „Přitom jsme stále teprve na začátku,“ varoval. Jde o hazardování s pověstí České republiky doma i v zahraničí,“ doplnil. Sobotkovy obraty kolem demise vlády pak označil jako absurdní. Udeřil ale i na Zemana. „Máme prezidenta, pro nějž se úřad hlavy státu stal soukromou zábavou a který se chová, jako by celá země byla jeho hračkou,“ sdělil novinářům. Opřel se ale i do Babiše, který se podle něj chová, jako by celé Česko bylo jeho firmou. „Není to nebezpečné?,“ položil novinářům řečnickou otázku Fiala.

Aktuální situaci Fiala přirovnal k cirkusu. Vrcholní představitelé státu na sebe podle něj útočí a paralyzují tak chod České republiky. „Jsme v situaci hluboké politické krize, která v důsledku mění poměr politických sil na české politické scéně,“ sdělil Fiala. Žádné pokračování vlády v dané sestavě podle Fialy nemůže fungovat. „Nedovedu si představit, že by vláda mohla dál fungovat,“ uvedl. „Přistupme k předčasným volbám a pojďme nechat rozhodnout občany. I zkrácení této vládní agonie, tohoto absurdního divadla o jednu třetinu stojí za to,“ doplnil.  

Návrh hlasování o nedůvěře vládě však podle Fialy nyní není pro ODS nejdůležitější. „Nejdůležitější je mluvit o mimořádném obsahu nahrávek, které byly zveřejněny,“ sdělil Fiala. „Koncentrace moci v rukou Andreje Babiše je obrovská. Jsem přesvědčen o tom, že stále více lidí se bude přiklánět k našemu názoru,“ doplnil. „Lidem musí být jasné, že je nutné tento chaos ukončit a to co nejdříve,“ řekl. „Všem aktérům tohoto absurdního divadla, vzkazuji, aby si šli popovídat s lidmi,“ uzavřel Fiala.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jok

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…