Aby se nezapomnělo. Europoslankyně Konečná se začátkem roku tvrdě pustila do Bakaly

06.01.2017 10:42

Mělo by být dodrženo předkupní právo pro nájemníky bytů OKD, píše europoslankyně Kateřina Konečná (KSČM).

Aby se nezapomnělo. Europoslankyně Konečná se začátkem roku tvrdě pustila do Bakaly
Foto: KSČM
Popisek: Kateřina Konečná, KSČM

Poukazuje na to, že prodej bytů OKD Zdeňku Bakalovi patří k jedněm z nejkritizovanějších symbolů jednání minulých vlád. „Podmínky, které tehdy byly v kupní smlouvě nastaveny, neskýtaly žádné záruky, že bude Bakala s tímto bytovým fondem nakládat tak, aby nepoškodil nájemníky. Pokud se podíváme do historie, najdeme i sliby o předkupním právu těm, kteří v nich dlouhodobě žijí,“ podotýká Konečná.

Upozorňuje, že společnost RPG Byty, s. r. o., která soustavu těchto bytů obhospodařuje, se po celé roky příliš nesnažila do nich mnoho investovat. „S léty postupně došlo ke zdražení nájemného a chtěli-li lidé alespoň přijatelně žít, tak rekonstrukce prováděli na vlastní náklady ze svých úspor,“ připomíná komunistická politička.

  • Celý text je ZDE

Poukazuje také na to, že byty OKD skončily v minulém roce v rukou společnosti Round Hill Capital. „Kde, pokud budeme pečlivě hledat, najdeme opět skrytý vliv Zdeňka Bakaly,“ poznamenává Konečná.

„A tak místo krásných řečí v úvodu nového roku by bylo jistě dobré, aby bylo dodrženo slíbené předkupní právo pro dlouholeté nájemníky těchto bytů. Koneckonců Bakala má v naší republice ještě spoustu soukromého majetku, který je možné pomocí právních kroků a soudních rozhodnutí použít na úhradu hospodaření OKD,“ dodává Konečná.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…