Aby se za nás děti nestyděly: Matěj Stropnický řekl novinářům, co si myslí o otcově chování k Babišovi

08.10.2017 16:55

Šéf Strany zelených Matěj Stropnický zkritizoval v rozhovoru pro server Novinky.cz svého otce Martina (ministr obrany za hnutí ANO). Podle jeho slov je Martin Stropnický až příliš loajální k šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi. Matěj Stropnický se na druhou stranu netají svým vyhraněným postojem k lídrovi ANO.

Aby se za nás děti nestyděly: Matěj Stropnický řekl novinářům, co si myslí o otcově chování k Babišovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Matěj Stropnický

Matěj Stropnický i přes nelichotivé výsledky předvolebních průzkumů věří, že se strana dostane do Poslanecké sněmovny. „Bojujeme s průzkumy. Protože ty, které ukazují preference, vlastně neukazují to množství lidí, kteří jsou nerozhodnutí. A těch přibývá. Po té kauze Čapí hnízdo jich ještě podstatně přibylo, protože si řekli, že podvodníka volit nebudou. To znamená – myslím si, že ta šance je ještě velká,“ uvádí Stropnický. 

Kromě programu strany, jenž v rozhovoru pro server Novinky.cz zmínil, uvedl, že jej netěší nadměrná loajalita jeho otce k Andreji Babišovi. „Čekal bych asi výraznější prohlášení týkající se třeba kauzy Čapí hnízdo i od svého otce. Na druhou stranu, nemám žádné výhrady k jeho působení na ministerstvu obrany, vážím si ho jako profesionála a jako nezkorumpovatelného politika. Ale jeho loajalita vůči Babišovi, ta je, myslím, hodně za hranou,“ sdělil Stropnický mladší s tím, že svému otci to řekl. Více to však rozebírat nechtěl, neb se domnívá, že jde o soukromé rozhovory. 

Domnívá se také to, že politika mezi ním a otcem toho příliš nezměnila. „Nemám čas nad tím přemýšlet,“ řekl.

Matěj Stropnický se pak vyjádřil také k tomu, kdo by případně po volbách mohl být stranickým koaličním partnerem. „Když to řeknu sám za sebe, udělal jsem docela dobrou zkušenost v koalici se sociální demokracií a s TOP 09 souběžně na Praze 3, kdy jsem byl tři roky místostarostou. Jiný příklad, na magistrát jsme v Praze kandidovali v koalici s lidovci a se Starosty a nezávislými, přestože si všichni mysleli, že se koalice rozpadne během prvního roku, tak nyní načínáme čtvrtý rok, kdy ta koalice funguje, a tudíž si myslím, že je taky možná,“ dodal. 

Závěrem se pak velmi kriticky vyjádřil k ministru vnitra Milanu Chovancovi (ČSSD). „Věřím, že se strana tohohle člověka zbaví,“ řekl s tím, že Chovanec je podle jeho názoru velmi nebezpečný. „Je to člověk, který aktivně vyvolává ve společnosti pocit ohrožení, šíří nenávist, přispívá k potenciálnímu zvyšování násilí. Tohle nesmí ministr vnitra nikdy dělat,“ uzavřel.

Původní text ZDE.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …