Ach synku, synku, neslo se Václavákem. Zpívali Okamurovci i čekající sluníčkáři

17.11.2015 17:03

Na Václavském náměstí se setkávají lidé v rámci Setkání dobré vůle, které má vyjádřit podporu uprchlíkům v migrační krizi. Prostor je tak rozdělen na dvě poloviny, v horní části jsou odpůrci imigrace, v dolní části její příznivci. Oba tábory oddělují policisté.

Ach synku, synku, neslo se Václavákem. Zpívali Okamurovci i čekající sluníčkáři
Foto: Radim Panenka
Popisek: Shromáždění k výročí státního svátku 17.listopadu na Albertově

Muži zákona přihlížejí k tomu, aby mezi oběma tábory nedocházelo k incidentům. V horní části totiž za zvuků státní hymny a písně Ach synku synku končí setkání odpůrců islamizace Evropy, v dolní části se již hromadí lidé, kteří naopak uprchlíky podporují. Policie má zatím vše pod kontrolou, informuje redaktorka ParlamentníchListů.cz z místa.

Zajímavé bezesporu je, že i příznivci migrace si vybrali jako úvodní píseň svého setkání skladbu Ach synku synku. Ta byla oblíbenou písní prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka. Příznivci migrace, takzvaní sluníčkáři, vzpomínají i na prvního českého prezidenta Václava Havla. Třímají jeho fotografie a k vidění jsou i transparenty s nápisy "Havel na Hrad". "Strach není řešení," je slyšet také z davu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…