Advokát Hasenkopf se dohodl s Hradem a odchází

31.10.2014 14:25

Právník Pavel Hasenkopf končí jako zaměstnanec Pražského hradu. Radiožurnálu to potvrdil mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček. Advokát se prý dohodl s kancléřem Vratislavem Mynářem na svém odchodu k dnešnímu dni.

Advokát Hasenkopf se dohodl s Hradem a odchází
Foto: Petr Kupka
Popisek: Pavel Hasenkopf

„Mohu potvrdit, že po oboustranné dohodě pan Hasenkopf končí k 31. říjnu 2014,“ cituje server ČRo Ovčáčka.

Výpověď, která ukončila působení právníka Pavla Hasenkopfa na Pražském hradě, je neplatná. Pravomocně o tom v září rozhodl Městský soud v Praze. Hasenkopf tak po roce a půl psal kancléři Vratislavovi Mynářovi a ptal se, kdy může opět nastoupit. Zprávu o dopisu přinesl také Český rozhlas.

Hasenkopf spor vyhrál

Hasenkopf se totiž s prezidentskou kanceláří soudil kvůli podle něj neplatné výpovědi a svůj spor vyhrál. Hasenkopf byl poradcem exprezidenta Václava Klause a vyhazov dostal loni v květnu za Klausova nástupce Miloše Zemana. Hrad jej vyhodil poté, co se právník začal s kancléřem Vratislavem Mynářem i prezidentem veřejně přít o autorství textu Klausovy amnestie, které popírá.

Hrad naopak tvrdil, že Hasenkopf během loňského dubna nepřišel pětkrát do práce bez omluvy, což je důvod k výpovědi. Bývalý právník Hradu výpověď odmítal a tvrdil, že ji dostal ze zástupných důvodů – kvůli tomu, že ho prezident Miloš Zeman považuje za autora Klausovy amnestie. Poukazoval i na to, že kvůli absencím od zaměstnavatele nikdy nedostal písemnou výtku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…