Advokát Hrádela se na Sobotkovu žalobu na Zemana velmi těší, bude prý veselo. Babiše dělí jeden krok od drtivé výhry

16.05.2017 18:17

Právník Karol Hrádela se na sociální síti Facebook rozepsal o časech, které nás teď čekají. Z hlediska práva a ústavy to prý budou časy velmi turbulentní, během nichž může dojít i na ty nejsilnější „zbraně“, které jsou zatím připraveny v záloze. Především u hnutí ANO však právník nerozumí tomu, proč Babiš nevytáhl ten nejtěžší kalibr. Mohl by mu totiž pomoct drtivě vyhrát volby.

Advokát Hrádela se na Sobotkovu žalobu na Zemana velmi těší, bude prý veselo. Babiše dělí jeden krok od drtivé výhry
Foto: Facebook Karola Hrádely
Popisek: Karol Hrádela

Předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD) dává najevo, že hodlá čelit jak Andreji Babišovi a jeho hnutí ANO, tak prezidentovi Miloši Zemanovi, proti němuž chce využít ústavu. Pokud podle ní prezident odmítá postupovat a otálí s odvoláním ministra financí Andreje Babiše (ANO), je prý na předsedovi vlády, aby zakročil. Prohlásil to v rozhovoru pro ČTK.

Hrádela je podle svých vlastních slov zvědav, jak se celá debata vyvine, pakliže se skutečně dostane před soud. Sobotka prý bude jen těžko dokazovat, že Zeman nedělá, to co má. Miloš Zeman totiž dělá jen v podstatě to, co dělali jeho předchůdci – Václav Havel i Václav Klaus. A tehdy na ně nikdo žalobu nepodával. Ani Havel, ani Klaus neodvolávali ministry tzv. na povel a nikdo se příliš nebouřil.

„Názory jsou rozdílné a je zajímavé, že se zdá, že se v nich projevuje i politická orientace právníků. Čekají nás turbulentní časy, přestože ne zcela rozumím, proč se zatím nevytahují nejsilnější kalibry. Zejména mne to překvapuje u Babiše, kde by správné použití některých argumentů jej nejen mohlo ochránit i před mnohými předpokládaným trestním stíháním (případné zproštění po volbách již nebude mít význam), když právní síla argumentů jeho kritiků mi prozatím připadá pochybná, ale zejména vést k jeho drtivé výhře,“ píše Hrádela na sociální síti Facebook.

Pokud je Babiš nevyužije, v podstatě prý sám sebe o drtivou výhru připraví.

Karol Hrádela doslova napsal:

To bude velmi zajímavé, až v reakci na kroky premiéra Sobotky a jím avizovanou ústavní žalobu právníci prezidenta Zemana vytáhnou případy z minulosti, kdy dřívější prezidenti nepanáčkovali tak, jak si předseda vlády zapískal. Osobně jsem zvědav, zda dojde i k posouzení výkladu Ústavy Ústavním soudem, že prezident odvolává předsedu vlády a k zodpovězení otázky, zda tak může učinit dle své úvahy. Názory jsou rozdílné a je zajímavé, že se zdá, že se v nich projevuje i politická orientace právníků. Čekají nás turbulentní časy, přestože ne zcela rozumím, proč se zatím nevytahují nejsilnější kalibry. Zejména mne to překvapuje u Babiše, kde by správné použití některých argumentů jej nejen mohlo ochránit i před mnohými předpokládaným trestním stíháním (případné zproštění po volbách již nebude mít význam), když právní síla argumentů jeho kritiků mi prozatím připadá pochybná, ale zejména vést k jeho drtivé výhře. Mám pocit, že se o ni připravuje nevyužitím některých z veřejných zdrojů prokazatelných skutečností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…