Advokát Hrádela spekuluje: Je možné, že Ransdorf geniálním tahem překazil trestnou činnost

04.12.2015 22:48

Advokáta a právníka Karola Hrádelu zaujala čerstvá kauza europoslance Miloslava Ransdorfa (KSČM) natolik, že se k ní vyjádřil na svém Facebooku. „Gangster, nebo hrdina?“ ptá se Hrádela, který je prý zvědav na to, jak to skončí.

Advokát Hrádela spekuluje: Je možné, že Ransdorf geniálním tahem překazil trestnou činnost
Foto: Archiv MR
Popisek: Miloslav Ransdorf

„Připouštím všechny možnosti. Je zde ale několik zajímavých aspektů, které nejsou podle mě dostatečně hodnoceny,“ napsal advokát, podle něhož je velmi nepravděpodobné, že by se Ransdorf chtěl dostat k penězům na účtu jiného Ransdorfa, protože toto příjmení má u nás jen čtyřiasedmdesát nositelů. Hrádela rovněž dodal, že není důvod, proč by měl europoslanec falešné doklady na jméno Ransdorf. „Falešné doklady měl asi jeho doprovod,“ soudí.

„Za normálních okolností se nemohl dostat k tak velkým penězům, a to dokonce ani za situace, když by mělo jít o úplatky, protože kdo by uplácel takovýmito částkami opozičního politika,“ zaráží dále právníka, který připomněl, že Ransdorf musel očekávat, jaké při jeho zadržení nastane podzvižení. „Pokud by nechtěl být zadržen, asi by nevyvolával v bance pozdvižení, že mu banka nechce vydat peníze, a nezpůsobil zavolání policie a následné prověřování celé transakce,“ udivuje se právník a připomíná, že chyba v datu narození europoslance na dokladu pro banku pravděpodobně není náhodná.

Pokus o zneužití Ransdorfa? Mohla by za tím být i cizí moc...

Hrádela si zároveň myslí, že pokud Ransdorf jednal takto nestandardně a chtěl být policií zadržen, pak to muselo mít nějaký speciální význam a zjevně věří, že je pro něj výhodné se do jejích rukou dostat. „Pokud by někdo chtěl zneužít Ransdorfa, a nelze vyloučit, že za tím může být i cizí moc, mohl využít nejen jeho postavení, ale zároveň mu i zabránit například výhrůžkami v komunikaci se státními orgány,“ spekuluje na Facebooku dále Hrádela, podle něhož se chybou v datu narození podařilo zabránit dokončení pravděpodobného trestného činu, k jehož dokonání měl být případně někdo zneužit.

„Vyvoláním pozdvižení v bance, tj. ve velmi dobře střeženém objektu a na veřejnosti, se podaří zadržet osoby, které se mohly podílet na spáchání trestného činu při zabezpečení osobní bezpečnosti osoby, která chtěla převzít peníze,“ píše dále známý advokát, který nezapomněl uvést, že zadržení znamená i faktické poskytnutí ochrany, a to případně i před doprovodem.

„Pokud došlo ke zmaření trestné činnosti v důsledku něčího geniálního tahu, je pravděpodobné, že takovýto génius nebude dlouhodobě zadržen, a to i přes mimořádně velkou částku, která měla být podle něčích předpokladů převzata podvodně do dispozice europoslance Ransdorfa,“ přemýšlí v závěru s tím, že takovýto výsledek vcelku nahrává možným krokům nepraktického génia, který chce zabránit trestné činnosti a přispět k dopadení pachatelů. „Připouštím i to, že může být kriminálníkem,“ zakončil advokát své zamyšlení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…