Advokát Vyvadil dojatě napsal nejvyššímu žalobci. Děkuje za podporu Ištvana proti korupčníkům

27.07.2013 11:12

Bývalý poslanec a senátor Jiří Vyvadil chválí páteční rozhodnutí nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana. Ten zrušil usnesení o zahájení trestního stíhání v kauze exposlanců ODS, ale stíhání nezastavil a vyjádřil také svůj nesouhlas s výkladem poslanecké imunity tak, jak učinil Nejvyšší soud. Zároveň tím potvrdil správnost postupu olomouckého vrchního státního zastupitelství.

Advokát Vyvadil dojatě napsal nejvyššímu žalobci. Děkuje za podporu Ištvana proti korupčníkům
Foto: Archiv JV
Popisek: Advokát Jiří Vyvadil

Advokát Jiří Vyvadil je známý tím, že se nebojí kauz s politickým podtextem a v minulosti podal trestní oznámení na režiséra Jana Hřebejka za jeho slova o "hnědých a rudých prasatech", která táhla prezidenta Zemana na Hrad, nebo také na exministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) kvůli případu "Kalouskovy cisterny".

Nyní Vyvadil ve svém prohlášení, které mají ParlamentníListy.cz k dispozici, vyjadřuje důrazný nesouhlas s "naprosto nehoráznými komentáři ve vztahu k vrchnímu státnímu zástupci v Olomouci Ivo Ištvanovi", které jej prý ženou pomalu před popravčí četu.

Celý text Jiřího Vyvadila ZDE.

Teď navíc své výroky přidal také Petr Nečas (ODS), jehož celá kauza stála post předsedy vlády, kterými mnoho lidí překvapil. "Ale já, který jej poznal jako klučinu v roce 1992 s patkou na čele, fanatickými názory a hysteroidními sklony, překvapen nebyl: Svině a dobytek... Státní zástupci... Mu vzali jeho funkci," popisuje expremiéra i jeho slova Vyvadil.

Rozhodnutí Pavla Zemana má mimořádný význam

Advokát, který hájil například chrastavského střelce Pavla Vondrouše, chválí postup nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana. Ten pouze zrušil usnesení o zahájení trestního stíhání, ale stíhání nezastavil. U ostatních aktérů kauzy, kterou spojuje Jana Nagyová, trestní stíhání dál běží.

Zemanovo rozhodnutí má v této hysterické době mimořádně silný význam, píše Vyvadil. Podle něj nejvyšší státní zástupce potvrdil správnost a odůvodněnost trestního stíhání proti Nagyové a dalším, čímž zároveň potvrdil správnost postupu Ištvana, a odmítl tak veškeré útoky ze stran Nečase, Kalouska a dalších na státní zástupce.

Dále Vyvadil upozorňuje na důležitou věc: "Pavel Zeman byl jako nejvyšší státní zástupce navržen dnes hystericky roztékajícím ministrem spravedlnosti za ODS - opakuji ODS - ještě jednou ODS, Jiřím Pospíšilem a jmenován pravicovou – opakuji pravicovou – vládou vedenou Petrem Nečasem – opakuji ODS."

"Pavla Zemana nelze jen tak chtít odstranit a pokud bude opět Nečas a Kalousek skučet, preference těchto stran, už tak mizerné, půjdou jen dolů. JUDr. Pavle Zemane, i Vám s hlubokým respektem díky," uzavírá Vyvadil své vyjádření.

JUDr. Jiří Vyvadil

  • BPP
  • No, budeme trpět, ale udělali jsme si to sami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…