Advokát uvažuje o Janouškovi: Jak ovlivní vidění dvě promile alkoholu v krvi

25.06.2012 12:09

Lobbista Roman Janoušek tvrdí, že neviděl jedenapadesátiletou vietnamskou ženu v okamžiku, kdy ji srážel vlastním autem na silnici. Jeho tvrzení by mohly potvrdit nebo vyvrátit záběry z kamer, které byly použity při sobotní rekonstrukci. Právník zastupující zraněnou ženu Josef Lžičař připomíná, že svou roli mohly sehrát více než dvě promile alkoholu v Janouškově krvi.

Advokát uvažuje o Janouškovi: Jak ovlivní vidění dvě promile alkoholu v krvi
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek odchází od výslechu, jehož pro opilost nebyl schopen

Advokát Josef Lžičař, který zastupuje zraněnou ženu z kauzy lobbisty Romana Janouška, v rozhovoru pro server Lidovky.cz tvrdí, že víkendová rekonstrukce, kterou jeho klientka podstoupila, pro ni představovala velkou psychickou zátěž. Přesto snad rekonstrukce pomohla vnést do případu světlo.

Pomohou kamery

Posouzení celého případu je na znalcích a na advokátovi samotném. Znalec přitom bude mít k dispozici záběry z kamer, umístěných na brýlích, jež měl nasazeny figurant nahrazující samotného lobbistu. Janoušek totiž využil svého práva a rekonstrukce se nezúčastnil. Zůstal na dovolené.

„Já vám to řeknu jinak. Když vezmu pocity normálního řidiče a vidím, že mi nějaká osoba stojí před autem a zaklepe na kapotu, tak to je stejné, jako když k vám na benzínce přiběhne chlapec, který si chce přivydělat a umývá vám sklo, tak ho asi člověk může vidět. Ale nevím, jak to chodí, když člověk nadýchá 2,2 promile alkoholu,“ uzavřel advokát.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…