Advokátka Samková prozradila, o kom se jí zdálo. Kalousek to nebyl

14.04.2013 11:21

Prostořeká advokátka Klára Samková na svém Facebooku během víkendu zveřejnila několik glos, týkajících se naší neradostné ekonomické perspektivy. K tomu připadala jeden svůj sen, sama uznala, že velmi nereálný. Jeho hlavním hrdinou s velkým „H“ byl totiž ministr financí.

Advokátka Samková prozradila, o kom se jí zdálo. Kalousek to nebyl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Advokátka Klára Samková

Líčení svého snu uvedla v pátek obavou, že byla postižena nějakou záhadnou chorobou. „V noci se mi zdál živý sen o velmi sympatickém, otevřeném a laskavém muži se smyslem pro humor, který byl ministrem financí,“ popisuje. Následně čtenáře uklidňuje, že oním sympaťákem s klíčem od státní kasy v jejím snu opravdu nebyl Miroslav Kalousek. Ale stejně jí představa jakéhokoliv ministra financí s takto úžasnými charakteristikami přijde jako naprosté sci-fi.

Její všeobecnou skepsi ohledně ministrů financí vysvětluje citát od Margareth Thatcherové, který si na svůj profil pověsila v neděli. „Problém socialistů je, že nakonec jim dojdou i peníze druhých,“ varovala nedávno zesnulá britská expremiérka. „U nás už došly,“ přitaká Samková. Jenže to tu chodí trochu jinak, a tak příští vláda bude levicová. „Na rozdíl od té současné, která je levicová taky, ale tvrdí, že o tom neví,“ vysvětluje advokátka národní specifika.

A na závěr ke stejnému tématu ocitovala z knihy Tři svíce za budoucnost, editované filosofem Václavem Cílkem, definici „korupční smlouvy“, která je prý příčinou výše zmíněné insolvence. Je to prý „nenapsaná a obvykle nevyřčená sociální smlouva, při které voliči si vybírají ty strany, které je nějak uplácejí a na oplátku jim tolerují o řád vyšší korupční jednání“.

Tato smlouva se podle Cílka hroutí v okamžiku, kdy uplácející straně politiků dojdou peníze, aby plnili svou smluvní povinnost. Jak poznamenala Samková výše, touto fází finančního nedostatku právě procházíme.


 

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …