Advokátka napsala knhu s politickým podtextem. Teď se po ní slehla zem

06.12.2015 19:27

Po šestapadesátileté pražské advokátce a autorce knihy s údajným politickým podtextem Ivaně Jirkové pátrají policisté. Jirková je totiž už téměř měsíc nezvěstná a její případ už převzali detektivové z 1. oddělení Krajského ředitelství hlavního města Prahy. Není totiž vyloučeno, že se advokátka stala obětí násilného trestného činu.

Advokátka napsala knhu s politickým podtextem. Teď se po ní slehla zem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vozy

Podle mluvčího pražské policie Jiřího Daňka se pražská advokátka chystala publikovat knihu, která podle ní samotné měla politický podtext. Právě při zařizování křtu této knihy byla Jirková viděna naposledy, a to 9. listopadu odpoledne v ulici Dukelských hrdinů v Praze 7.

Křest byl ohlášen na 1. prosince, ale tam už se žena tedy nedostavila. Její zmizení je nyní prošetřováno pro podezření ze spáchání trestného činu zbavení osobní svobody, za což pachateli hrozí až dvanáctileté vězení.

Jak uvádí databáze České advokátní komory, má Jirková v současné době pozastavenou činnost, protože byla před dvěma lety obviněna z podvodu, kdy měla údajně připravit o peníze své klienty. A už tehdy komora jednala o jejím možném vyloučení.

V souvislosti s vyšetřováním zmizení advokátky police žádá o pomoc. Pohřešovaná je vysoká 160 až 165 centimetrů, má silnější postavu, hnědé oči a dlouhé rovné vlasy rovněž hnědé barvy, které většinou nosí rozpuštěné. Občas napadá na levou nohu. „Jestliže má někdo informaci o možném výskytu této ženy nebo by mohl jakkoliv přispět k objasnění tohoto zmizení, ať kontaktuje linku 158,“ žádá policie občany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…