Afghánský migrant zavraždil ruského chlapce. A to ještě není vše

06.06.2017 10:51

V Německu se odehrálo další drama, které mají na svědomí migranti ze zemí třetího světa. Obětí afghánského migranta se stal pětiletý chlapec z Ruska. Vrah byl po zásahu policie zastřelen.

Afghánský migrant zavraždil ruského chlapce. A to ještě není vše
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Uprchlíci obsadili i přilehlé parky

Německo se od začátku migrační krize snaží příkladně pomáhat uprchlíkům, ale zdaleka ne všichni se za to své nové „domovině“ odvděčí. Desítky případů znásilnění, stovky dalších případů sexuálního obtěžování a násilí. Ve výsledku navýšení násilné kriminální činnosti se sexuálním podtextem o 12,5 % a bezpočet zničených životů obětí i jejich rodičů, partnerů a dětí. To je odvrácená tvář německé vstřícnosti vůči migrantům.

Další z nesčetných příběhů plných násilí, utrpení a smrti se odehrál v azylovém centru v bavorském Arnschwangu tuto sobotu. Jednačtyřicetiletý afghánský migrant si zde z neznámých důvodů vzal jako rukojmí matku a její dvě děti ve věku pěti a šesti let, kteří pocházeli z Ruska. Policie na místo činu dorazila kolem páté hodiny ranní, ale případ nakonec skončil tragicky. Afghánský migrant usmrtil přímo před očima jeho matky a bratra pětiletého chlapce.

Celý text v němčině najdete ZDE.

Případ tím však nekončí, protože v jeho souvislosti se objevily další závažné skutečnosti, které nevrhají příliš dobré světlo na německou justici. Ukazuje se, že kdyby byly soudy jen o trochu méně liknavější v uplatňování spravedlnosti, pětiletý chlapec z Ruska dnes mohl žít. Státní zástupce z Regensburgu totiž oznámil, že afghánský vrah byl odsouzený zločinec a měl nad kotníkem umístěn elektronický náramek.

Ukázalo se navíc, že, s nadsázkou řečeno, nejezdil pouze na černo či neukradl v obchodě pět housek. Až do ledna roku 2015 si odpykával šestiletý trest vězení za porušování zákona, který souvisí se žhářskými útoky. Po propuštění z vězení byl umístěn do azylového centra v Arnschwangu s tím, že mu byl na kotník umístěn elektronický náramek. Vražda pětiletého ruského chlapce ukázala, že dobu svého věznění si příliš k srdci nevzal.

Vražda malého chlapce dle médií otřásla nejenom jeho matkou a starším sourozencem, ale i zasahujícími policisty, z nichž někteří údajně utrpěli šok. Vyšetřování je v plném proudu. Je otázkou, jestli se podaří zjistit motiv afghánského migranta. Zatím je pouze zřejmé, že Afghánec i ruská rodina žili ve společném azylovém centru. Je nyní na vyšetřovatelích, aby zjistili, jestli spolu udržovali bližší kontakty.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …