Afričan: V Evropě živořím. Nemohu se dočkat, až se vrátím domů. Prostě u vás máme hlad

20.03.2017 11:18

Evropské země, které mají na svém území velké počty neúspěšných žadatelů o azyl, se snaží zrychlit jejich deportace domů. Nabízejí jim dobrovolný odchod domů s finanční pomocí na cestu. Využívá ho čím dál větší počet neúspěšných žadatelů o azyl v EU, píše server Aktuálně.cz a přidává příklad jednoho z nich.

Afričan: V Evropě živořím. Nemohu se dočkat, až se vrátím domů. Prostě u vás máme hlad
Foto: Archiv
Popisek: Italská vlajka

Je jím Senegalec Sejdú Fall, živořící na ulicích italského Toskánska. Je mu 39 let a živoří nedaleko sluncem zalité písečné pláže u toskánské Carrary. Už se ale nemůže dočkat, až se vrátí do rodného Senegalu. Žádost o azyl, kterou si v Itálii podal, úřady zamítly, píše server.

Celý text je ZDE

V letních měsících na pláži ilegálně prodává ručníky, v zimě nabízí deštníky a sluneční brýle v ulicích nedaleké Massy. Život v Itálii je podle něj mnohem temnější, než si představoval.

„Člověk má sen. Když ale narazí na zdejší realitu a není dostatečně silný, dostane se do problémů,“ říká. „Znám hodně běženců, kteří mají prostě hlad,“ dodává.

Senegalec Sejdú proto svůj sen o Evropě vzdal.

V rámci programu repatriací mu italská vláda zaplatí letenku domů. K tomu dostane i čtyři sta eur v hotovosti.

Dalších šestnáct set eur bude moci investovat, aby si mohl v Senegalu najít práci nebo začít podnikat. V jeho případě by to mělo být snadné, píše server s tím, že se zapojí do pěstování burských oříšků na otcově farmě.

Jak server podotýká, Sejdú Fall je jedním ze zhruba půl milionu imigrantů, kteří se v Itálii pokoušejí získat azyl nebo povolení k pobytu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…