Agent Falmer huhňal, když vítal delegaci Ukrajiny, zlobí se Jana Černochová na šéfa KSČM. Přidala se i Kateřina Jacques

20.05.2015 17:45

Dnes rozhodně není ve sněmovně nouze o vášně. Před sněmovní polední pauzou se o pozdvižení v dolní komoře postaral jako první šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek, který v rámci novely zákona o spotřebních daních cupoval nevybíravými slovy kolegy z hnutí ANO za to, jak se postavili k biopalivům. Krátce na to byl ale započat v dolní komoře úplně jiný příběh. Ten se týká předsedy komunistů Vojtěcha Filipa...

Agent Falmer huhňal, když vítal delegaci Ukrajiny, zlobí se Jana Černochová na šéfa KSČM. Přidala se i Kateřina Jacques
Foto: Hans Štembera
Popisek: Interpelace na členy vlády ve sněmovně. Účast nebyla valná

Poslankyně ODS Jana Černochová dnes ve sněmovně využila toho, jakým stylem předseda KSČM Vojtěch Filip přivítal coby předsedající schůze dolní komory delegaci z Ukrajiny. Ta totiž přijela na návštěvu Poslanecké sněmovny a posadila se na galerii.

„Dovolte mi, abych přivítal k našemu jednání hosty na galerii, a to je delegace Verchovní rady, tedy Nejvyšší rady, kterou vede předsedkyně Výboru pro evropskou integraci paní Irina Gerašenko,“ řekl Filip.

Za to jej ale Černochová sjela na svém facebookovém profilu.

Zahuhňal jen jméno vedoucí delegace a neřekl, že jsou z Ukrajiny!

„Agent Falmer, t. č. místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Vojtěch Filip, nedokáže vyslovit slovo: ‚Ukrajina‘. Dnes byla na návštěvě Poslanecké sněmovny šestičlenná delegace, posadili se na galerii a od řídicího schůze se vždy očekává, že delegaci na mikrofon jmenovitě představí, řekne, odkud jsou, normálně je přivítá, poslanci vstanou a zatleskají. Vítali jsme takto delegace z různých koutů světa a nikdy nikdo nepřenášel svůj politický postoj vůči té konkrétní zemi a hostům, kteří k nám z jiného parlamentu přijeli. Jsme slušní lidé a víme, co se protokolárně sluší. Soudruh Filip zahuhňal jméno vedoucí delegace a neřekl, že jsou z Ukrajiny! Zřejmě název této země nesmí ani vyslovit. Trapas a ostuda!“ napsala Černochová na Facebook.

Její uštěpačná a dráždivá poznámka ovšem neušla někdejší poslankyni Strany zelených Kateřině Jacques (dnes LES).

„Já si pamatuji, jak Falmer nadšeně vítal delegaci Čínského lidového shromáždění. Když jsme s lidmi z ODS a KDU rozvinuli vlajky Tibetu a Tchajwanu, tak vzteky málem zešílel a nadával nám do infantilů,“ reagovala na slova Černochové Jacques v diskusi pod facebookovým příspěvkem Černochové. A po chvilce pak ještě poznamenala, že to bylo od Falmera tehdy „nechutné“.

PhDr. Kateřina Jacques

  • Kdo nezažil tmu, ani světlo neuvidí.
  • Petiční výbor

Vlivný komunista Vojtěch Filip je totiž v současné době snad jediným poslancem, jehož jméno je možné najít v oficiálních seznamech spolupracovníků Státní bezpečnosti (StB). Soudě podle svazku, který je na jméno Vojtěch Filip v archivech Ministerstva vnitra uložen, s StB Filip, krycím jménem Falmer, čile komunikoval. Komunistický poslanec se však vždy oháněl pravomocným rozsudkem z roku 1993, podle nějž nespolupracoval s StB nikdy vědomě.

Filip totiž na začátku devadesátých let vyhrál soudní spor, který mu nevědomou spolupráci údajně potvrdil. „Rozsudkem to pro mě skončilo,“ řekl před dvanácti lety médiím Filip a připomenul, že před soudem byl jeho trumfem překlep ve spise – jméno jednoho z příslušníků StB totiž prý neexistuje.

Facebook Jany Černochové:

Agent Falmer, t.č. místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Vojtěch Filip, nedokáže vyslovit slovo: "Ukrajina". Dnes byla na návštěvě Poslanecké sněmovny 6 členná delegace, posadili se na galerii a od řídícího schůze se vždy očekává, že delegaci na mikrofon jmenovitě představí, řekne odkud jsou, normálně je přivítá, poslanci vstanou a zatleskají. Vítali jsme takto delegace z různých koutů světa a nikdy nikdo nepřenášel svůj politický postoj vůči té konkrétní zemi a hostům, kteří k nám z jiného Parlamentu přijeli. Jsme slušní lidé a víme, co se protokolárně sluší. Soudruh Filip zahuhňal jméno vedoucí delegace a neřekl, že jsou z Ukrajiny! Zřejmě název této země nesmí ani vyslovit. Trapas a ostuda!!!

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…