Agenti, hlásím zmizení tweetu. BIS komentovala útok ve Francii a teď je lidem pro srandu

12.12.2018 18:45

BIS opět budí pozornost veřejnosti. Jen pár dní poté, co světlo světa spatřila veřejná část zprávy BIS za rok 2017, se lidé velmi zajímají o to, jak se česká kontrarozvědka vyjadřuje na sociální síti Twitter. Tentokrát za to může teroristický útok ve Francii.

Agenti, hlásím zmizení tweetu. BIS komentovala útok ve Francii a teď je lidem pro srandu
Foto: bis.cz
Popisek: Odznak BIS

V úterý večer rozpoutal Cherif Chekatt masakr na vánočních trzích ve Štrasburku. Vytasil nůž, se kterým ohrožoval předvánočně naladěné Francouze  předvánočně naladěné Francouze. Neváhal použít i střelnou zbraň. Nejméně tři osoby zavraždil a více než deset jich zranil. Nakonec z místa masakru ujel taxíkem. Řidič vozu později policii řekl, že útočník měl při sobě i granát. Francouzská policie po útočníkovi stále pátrá.

Bezpečnostní informační služba před pár hodinami uveřejnila tweet, ve kterém prozradila, že se od zahraničních partnerů dozvěděla, že nešlo o teroristický útok.  „Jednalo se zřejmě o kriminální čin již dříve odsouzeného recidivisty“ napsal kontrarozvědka.

Štrasburský prokurátor Rémy Heitz však na tiskové konferenci ve středu po poledni oznámil, že šlo o teroristický čin.  Prokurátorovo vystoupení přinesla Česká televize. Cherif Chekatt prý během svého vražedného řádění volal Alláhu akbar. BIS v rekci na tyto informace vydala nový status, ve kterém se podělila s veřejností o informace. Terorismus znovu zasáhl naše území,“ citovala česká kontrarozvědka Štrasburského prokurátora.

Pozornost veřejnosti však vzbudil fakt, že původní tweet s vyvrácenou informací, že nešlo o teroristický útok, zmizel. Upozornil na to např. poslanec hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury Lubomír Volný, ke kterému se přidali i další diskutující. „Dobrý den, hlásím zmizení vašeho předchozího tweetu,“ napsal j eden z občanů. A přidal smajlíka.

Další diskutující BIS vzkázali, že se nesmí divit, když její agenty onačí prezident Zeman za „čučkaře“, když si počínají takto.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…