Agrofert prý musí vracet evropské dotace za loňský rok. Babiš to nechtěl komentovat

31.05.2019 11:04

Audit Evropské komise přišel se zjištěním, že premiér Andrej Babiš je kvůli vazbám na své bývalé podnikatelské aktivity i nadále ve střetu zájmů. Agrofert musí vrátit všechny evropské dotace od roku 2018, informoval server Novinky.cz.

Agrofert prý musí vracet evropské dotace za loňský rok. Babiš to nechtěl komentovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Premiér uvedl, že audit nemá k dispozici a vyjádří se později, až zjistí více. Dlouhodobě opakuje, že se svými bývalými firmami, které převedl do svěřenského fondu, nemá nic společného. Audit však prý hovoří jinak a vyplývá z něj, že skupina Agrofert bude muset vrátit všechny evropské dotace, které obdržela od února 2018.

Agrofert převedl Babiš do svěřenského fondu začátkem roku 2017. Stále je ale jeho beneficientem, veškeré zisky všech firem ve fondu tedy patří Babišovi. Agrofert po zavedení přísnějších evropských pravidel o střetu zájmu dostal od českého státu na dotacích dalších 40 milionů korun. Nová pravidla o střetu zájmu vešla v platnost 2. srpna 2018. Evropská komise šetřila, zda premiér tato pravidla porušuje.

Původní zdroj ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…