Agrofert zaplavil noviny inzerátem: My to děláme poctivě a podle zákona!

22.03.2017 8:57

Společnost Agrofert si zaplatila velký inzerát v tisku, ve kterém se distancuje od informací, které se v posledních dnech objevují o jejích obchodech. Zejména v souvislosti s aktivitami ministra financí Andreje Babiše, v inzerátu nazývaného „náš někdejší akcionář“.

Agrofert zaplavil noviny inzerátem: My to děláme poctivě a podle zákona!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Právě Andrej Babiš ve svém „auditu“, prokazujícím zdroje na nákup dluhopisů za jeden a půl miliardy, vyjmenoval některé obchody, které uzavřel se společností Agrofert, ve které byl v té době jediným akcionářem. Miroslav Kalousek hovoří o „daňových podvodech ministra financí“, ovšem společnost Agrofert se od podobných obvinění rázně distancuje.

V inzerátu, který se objevil ve středečním deníku Právo, vedení Agrofertu s politováním konstatuje, že se stalo rukojmím politických bojů a velmi se jej dotýká, že je obviňováno z podvodů.

„Někteří politici a novináři použili v uplynulých dnech ve snaze očernit naši firmu řadu slovních termínů, od daňové optimalizace až po pojem „daňové podvody“. Něco takového musí naše společnost absolutně odmítnout,“ píše se v inzerátu.

Anketa

Kalousek tvrdí, že mu Babiš roku 2004 sliboval pomoc v politické kariéře, když on jako politik bude rozhodovat ve prospěch Agrofertu. Věříte tomu?

20%
hlasovalo: 11201 lidí

Firma následně zdůrazňuje, že všechny její transakce proběhly v souladu se zákonem. Navíc prý propírané nákupy firem od tehdejšího akcionáře Babiše měly obchodní logiku. Propíraná emise korunových dluhopisů v roce 2012 prý proběhla kvůli zajištění dlouhodobých investic a rovněž byla v souladu se zákonem.

„Neustálé útoky na naši firmu nás poškozují nejen v očích našich zaměstnanců, ale i u obchodních partnerů a u široké veřejnosti. Poškozují naše dosavadní dobré jméno tradiční české firmy, jejíž součástí jsou i společnosti se stoletou historií,“ píše se v inzerátu.

Proto prý nemá jinou možnost, jak se očistit. „Představenstvo společnosti AGROFERT ujišťuje jak zaměstnance firmy, tak obchodní partnery, zákazníky i financující banky, že veškeré kroky vždy činilo a činí v souladu s platným právem a žádné nezákonné činnosti se nedopustilo,“ vzkazuje.

Okruh oslovených osob zaujal komentátora Erika Besta, který se zaměřuje na propojení politických a ekonomických sil. Podle něj tento inzerát jasně ukazuje míru paniky, která v Agrofertu zavládla.

„Agrofert zveřejnil inzerát, ve kterém ujišťuje financující banky, že se nikdy žádné nezákonné činnosti nedopustil. To už je vážné,“ píše Best na svém Facebooku.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…