Akcie ruských podniků ukončily šestidenní pokles

22.07.2014 11:22

Ruské akcie dnes zamířily vzhůru díky známkám spolupráce mezi proruskými separatisty na Ukrajině a mezinárodními vyšetřovateli pádu malajsijského letadla. Ukončily tak šestidenní pokles, během kterého přišly o deset procent své hodnoty.

Akcie ruských podniků ukončily šestidenní pokles
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ruská vlajka

Dolarový index ruských akcií RTS v 8:30 SELČ vykazoval nárůst o 1,4 procenta na 1257 bodů. Ruský rubl zpevnil vůči americkému dolaru o půl procenta na 35,03 RUB, napsala agentura Reuters.

Černé skříňky už separatisté zástupcům Malajsie předali

Ukrajinští rebelové vyhlásili klid zbraní v oblasti, kde se ve čtvrtek zřítil malajsijský letoun s téměř 300 lidmi na palubě. Předali také malajsijským představitelům takzvané černé skříňky, které mají obsahovat údaje a záznamy z letu zničeného stroje.

Růst ruských akcií může být jen dočasný

Kroky rebelů zmírnily napětí kolem ukrajinské krize. Analytici nicméně upozorňují, že nárůst ruských akcií může být pouze dočasný. Pozornost investorů se nyní soustředí na dnešní setkání ministrů zahraničí Evropské unie, kteří by mohli doporučit rozšíření sankcí vůči Rusku.

Rostou i evropské akcie

Vzhůru dnes zamířily rovněž evropské akcie. Panevropský index FTSEurofirst 300 krátce po zahájení obchodování stoupl o půl procenta na 1362,92 bodu, takže smazal své pondělní ztráty. Obchodníci však předpokládají, že evropské burzy zůstanou zranitelné kvůli ukrajinské krizi a izraelskému vojenskému zásahu v palestinském Pásmu Gazy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…