Akční plán? Jen prázdné tlachy, zhodnotila komentátorka nápady vlády

03.12.2014 12:01

Vláda Bohuslava Sobotky (ČSSD) zveřejnila akční plán na podporu ekonomiky a Zuzana Kubátová na něm v komentáři pro středeční MF Dnes nenechala prakticky nit suchou. Jde prý jen o prázdné tlachy a nikdo se nesmí ptát na detaily. Mohl by se totiž dozvědět toto.

Akční plán? Jen prázdné tlachy, zhodnotila komentátorka nápady vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedové koaličních vládních stran

Vláda se např. dušuje, že je pro ni jednou z priorit podpora exportu. Tomu asi nelze nic vytknout. Jenže se nesmíte podívat pod pokličku tohoto nápadu. Narazili byste totiž na problém.

"Jenomže zatím u nás nikdo neví, jak bude exportní financování v Česku v příštích letech vypadat. Zůstane zachována dnešní struktura pojišťovny EGAP a České exportní banky, která zápasí s 30 miliardami problematických úvěrů, nebo se obě instituce nějak transformují? Jak stát ztrátu ČEB vykryje? Kdy se problém nevratných půjček začne řešit? Odpovědět nelze, budoucí model exportního financování šéfové ČEB a EGAP tento týden teprve začínají projednávat s jednotlivými akcionářskými ministerstvy," upozorňuje autorka.

Kubátová kvůli tomu označuje padesátistránkový materiál v podstatě za prázdné tlachání. Kabinet by podle jejího názoru udělal lépe, kdyby místo sepisování nic neříkajících textů raději vyřešil důchodovou reformu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…