Aktivista Bartík dostal účet za řeči o Zemanově rakovině. Takže hned začal škemrat o „pomoc“

13.09.2020 8:15

Někdejší brněnský zastupitel za hnutí Žít Brno Svatopluk Bartík má problém. V listopadu 2017, nedlouho před prvním kolem volby prezidenta, napsal na sociální síti Facebook, že Miloš Zeman má rakovinu a už ho nečeká dlouhý život. Hrad se začal bránit soudní cestou a soud dal prezidentovi za pravdu. Bartík teď musí zaplatit odškodné, ale na to pravděpodobně nemá dost peněz, takže požádal své spoluobčany o pomoc a vyhlásil sbírku sám na sebe.

Aktivista Bartík dostal účet za řeči o Zemanově rakovině. Takže hned začal škemrat o „pomoc“
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Údajný poradce Bartík před hrstkou posluchačů

Bývalý radní za Brno-střed zvolený za Žít Brno Svatopluk Bartík, na facebooku napsal, že Zeman má rakovinu a zbývá mu sedm měsíců života.

„Má rakovinu, metastáze na více místech, svoji diagnózu zná už cca tři týdny, léčbu odmítl, prognóza 3-7 měsíců,“ napsal Bartíík doslova v listopadu 2017.

Bartík a rakovina

Hrad se začal bránit soudní cestou a o takřka tři roky později se dostavil výsledek, Zaprvé se ukázalo, že prezident Miloš Zeman žil a stále žije a zmíněných sedm měsíců už překonal několikanásobně.

A zadruhé, Bartík byl odsouzen, zde je výsledek. Soud mu nařídil omluvit se a zaplatit jak náklady soudního řízení, tak odškodné ve výši čtvrt milionu korun.

Takovou sumou Bartík pravděpodobně nedisponuje, takže opět na sociálních sítích, kde všechno začalo, požádal lidi o pomoc a vyhlásil sbírku sám na sebe.

„Vážení přátelé, rozsudek zní tak, že mám povinnost se omluvit a zaplatit ing. Zemanovi náhradu 250 000 Kč. a náhradu jeho nákladů řízení, které činí prý přes 111 000 korun, budu tedy potřebovat vaši pomoc, stane-li se rozsudek pravomocným. Další informace poskytnu v průběhu odpoledne. Děkuji vám,“ uvedl Bartík.

Bartík a rakovina

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…