Aktivista Peszynski popsal rozdíl mezi Zemanem a Babišem. Nahlédněte

12.10.2018 12:58

Aktivista Tomasz Peszynskiprozradil, jaký rozdíl je mezi prezidentem Milošem Zemanem a premiérem Andrejem Babišem (ANO). Zatímco prvnímu jsou demonstranti v ulicích spíše pro smích a nic si z nich nedělá, pro Babiše je prý důležité, aby na veřejnosti působil pozitivně. O to důležitější proto podle Peszynského je v protestech neustávat a dávat tak Babišovi najevo, že opravdu není všemi milován.

Aktivista Peszynski popsal rozdíl mezi Zemanem a Babišem. Nahlédněte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aktivista Tomasz Peszynski, odpůrce demonstrace 3. tábor lidu

Kdyby existovala pražská Kavárna, což je nálepka prezidenta Zemana pro tu část společnosti, která se na svět dívá jinak než on, Peszynski by byl jejím typickým představitelem. Hlásí se k myšlenkám Václava Havla, klíčového zahraničního spojence nevidí v Rusku nebo v Číně, ale v USA. Rusko vnímá spíše jako oponenta, před kterým je třeba mít se na pozoru.

Zdá se mu, že dnešní opoziční strany jsou hodně pasivní a svou úlohu coby aktivisty vidí v tom tyto strany znovu „nakopnout“, nastartovat k činnosti. Aktivisté podle něj strany zakládat nemají, od toho tu prý jsou ony vzdělané elity, o kterých Miloš Zeman také mluvívá.

Rozdíl mezi Milošem Zemanem a premiérem Andrejem Babišem vidí v tom, že zatímco Miloš Zeman si z demonstrací proti své osobě nic nedělá a z protestujících si tropívá žerty, Andreji Babišovi záleží na tom, aby byl veřejností vnímán co nejpozitivněji. Demonstranti mu tento pozitivní obraz kazí. Proto se v protestech musí pokračovat.

„Proto se s tím nesmí přestat,“ řekl Peszynski při debatě o aktivismu v rámci Fora 2000. Účastníci se shodli na tom, že demokracie nestojí jen na tom, že lidé chodí jednou za čtyři roky k volbám. Pro demokracii je lepší, když jsou lidé aktivní. Vyjádřžení Peszynského přinesl server iDNES.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…