Aktivista, který se nahý válel po Rudém náměstí, dál protestuje proti Putinovi. A připsal si prý jeden pozoruhodný úspěch

09.08.2015 6:31

Známý ruský aktivista Petr Pavlenskij opakovaně upozorňuje spoluobčany, že ruský prezident Vladimir Putin rozhodně není žádný lidumil. Je to prý muž, který neváhá umlčovat své odpůrce tím, že je posílá do vězení, do blázinců a využívá obrovský státní aparát k tomu, aby umlčoval ty, kteří nesouhlasí s jeho politikou. Aby Pavlenskij probudil Rusy z jisté letargie, byl schopen se přikovat nahý k dlažbě Rudého náměstí.

Aktivista, který se nahý válel po Rudém náměstí, dál protestuje proti Putinovi. A připsal si prý jeden pozoruhodný úspěch
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin, prezident Ruské federace

Nití si sešil ústa, uřízl si nožem špičku ucha a nahý se připoutal ke dlažbě Rudého náměstí. To jsou jen některé z počinů, jimiž se kontroverzní ruský umělec Petr Pavlenskij snaží upoutat pozornost veřejnosti a varovat před ruským prezidentem Vladimirem Putinem.

"Jde mu především o likvidaci všech, kdo se staví proti němu. Má na to několik metod. Jednak může lidi zastrašit, člověk se vyleká a přestane se angažovat. Další možností je zavřít nepohodlné lidi do vězení nebo do psychiatrické léčebny. Optimální pak je, aby si toho nikdo nevšiml a nevypukl kolem toho poprask. Všichni vyšetřovatelé mě při každé akci prosí, abych byl zticha, abych nemluvil, nepoutal zbytečně pozornost a nedělal kolem sebe rozruch," prozradil Pavlenskij, jeho vyjádření přináší server Týden.cz.

Muž čelí obvinění z výtržnictví  a má v podstatě zakázáno vycestovat z Moskvy. Tento zákaz ale porušil a neví, co bude dál. Má však na kontě také jeden úspěch. Jeden z jeho vyšetřovatelů se po dlouhých hodinách rozhovoru rozhodl, že se přidá na jeho stranu. Opustil službu pro stát a rozhodl se jako advokát hájit ty, které režim pronásleduje. I tak však podle umělce platí, že odpůrci Putina čekí v Rusku obrovské byrokratické mašinérii, které lze jen obtížně čelit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…