Aktivista se naštval na Langera za výkon na včerejší Primě: Jen nadával Radku Johnovi

09.12.2013 8:58

Aktivista spolku Šalamoun Zdeněk Jemelík zkritizoval vystoupení někdejšího ministra vnitra za ODS Ivana Langera v diskusním pořadu televize Prima. "Íčko" Langer podle něj vybočil z proudu tím, že zapomněl na etický kodex advokáta, který ukládá zdrženlivost a zdvořilost. Navíc prý předvedl ve špatném světle i svou profesní úroveň.

Aktivista se naštval na Langera za výkon na včerejší Primě: Jen nadával Radku Johnovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Langer na konferenci Vize 2020

Ivan Langer byl spolu s Radkem Johnem hostem nedělní Partie TV Prima, kde se oba bývalí ministři vnitra vyjadřovali k znovupřijetí policejního prezidenta Petra Lessyho do služebního poměru, kvůli čemuž Česká republika bude mít v čele policie hned dva muže.

"Námět policejněprezidentského schizmatu je jako metastázující rakovina: Žádný sdělovací prostředek nechce zůstat pozadu v jeho rozmazávání," píše Zdeněk Jemelík. Téma proniklo také do diskusního pořadu televize Prima, ovšem tato debata se prý od jiných odlišovala svérázným vystupováním Ivana "Íčka" Langera.

Langer nahrazoval chybějící argumenty

Prozatím se podle Jemelíka chovaly protistrany ve všech debatách navzájem zdvořile a zdržely se hrubého napadání nepřítomných osob. Až Langer prý vybočil z proudu, když obviňoval nejdříve Johna, poté i ministra vnitra v demisi Martina Pecinu, který Lessyho do služebního poměru vrátil, ze lži.

Celý text Zdeňka Jemelíka ZDE.

"Slova 'lež, lže' se opakovala téměř v každé jeho větě a nahrazovala chybějící věcné argumenty. Možná si pan advokát myslel, že při vystoupení v diskusním pořadu komerční televize nevykonává profesi a není tedy vázán etickým kodexem advokáta, který mu ukládá zdrženlivost a zdvořilost," píše Jemelík.

Nebyl dostatečně připraven

Navíc prý Langer ve špatném světle předvedl i svou profesní úroveň, protože prokázal, že nezdá projednávaný spis úplně do detailu, a snažil se utlouci protivníka zásadou "ne bis in idem", tedy "ne dvakrát o tomtéž", znamenající, že nelze rozhodovat dvakrát o téže věci, ve spojení s domněnkou, že Petr Lessy byl před vyhazovem od policie kárně potrestán za pomluvu zlínských policistů.

"Když posléze Radek John ztratil trpělivost a vysvětlil mu, že vše je jinak, že naopak kárné řízení bylo zastaveno, nenašel věcný argument, jímž by svou trapnost zastřel. Chodí-li 'Íčko' Langer k soudu obhajovat své klienty tak špatně připravený, neznalý spisu, jak to předvedl při vystoupení v Partii, pak je upřímně lituji," uzavřel aktivista Zdeněk Jemelík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…