Aktivisté postaví v Praze stanový tábor po vzoru hnutí Occupy

28.04.2012 7:16

Aktivisté v Praze začnou budovat stanový tábor po vzoru světových protestů Okupujte (Occupy) proti ekonomické a sociální nerovnosti. Městečko vyroste na Klárově a lidé zde hodlají trávit příští dny a týdny. Nejprve se ale sejdou na Václavském náměstí, kde se uskuteční shromáždění nazvané „Společně za změnu! Chceme skutečnou demokracii!“. Poté se v průvodu vydají na Klárov.

Aktivisté postaví v Praze stanový tábor po vzoru hnutí Occupy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Akce DOST

Protesty jsou inspirovány španělským hnutím 15M, známým také jako hnutí Rozhořčených, a americkým hnutím Occupy Wall Street. „Pro začátek žádáme okamžitou demisi vlády a zastavení reforem, jejichž skutečným hlavním účelem je další rozšíření již téměř absolutního vlivu peněz na naše životy,“ píšou v pozvánce na akci organizátoři z hnutí Skutečná demokracie Teď!

Protest na internetu údajně podpoří Anonymous

Protest podpoří také internetoví aktivisté známí jako Anonymous, kteří hodlají napadnout webové stránky parlamentních politických stran. Ti prosluli už útoky na weby institucí, s nimiž nesouhlasí. „Podporujeme českou odnož hnutí Occupy při pořádání okupace, a proto se dne 28. dubna 2012 připojíme ke kybernetickému protestu,“ napsali aktivisté na internetu.

Až průvod demonstrantů dojde z Václavského náměstí na Klárov, chtějí zde organizátoři postavit základní infrastrukturu kempu. V táboře se má protestovat proti vládě a jejím reformám, na programu budou diskuse, happeningy či kulturní akce. Iniciátoři doufají, že pražský kemp bude vzorem pro uspořádání podobných akcí v dalších českých městech.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…